TRANSFERI

Everton umjesto u Everton otišao u Benficu

Foto: Getty Images

NE DOGAĐA se često da u nekom klubu zaigra igrač koji nosi isto ime kao taj klub, a jedan je premierligaš ovog ljeta propustio priliku da realizira taj neobični spoj.

Brazilski napadač Everton Soares dugo je bio na meti Evertona, ali 24-godišnjak će europski dio karijere ipak započeti u Benfici.

Portugalci su s Gremiom dogovorili odštetu od 20 milijuna dolara i 15% budućeg transfera, javlja Goal.com.

Za Brazil zabio tri gola i osvojio Copa Americu

Carlo Ancelotti otkrio je da je njegov Everton za Evertona bio zainteresiran već neko vrijeme, a da ga je posljednji put pokušao dovesti u siječanjskom prijelaznom roku. Talijanski trener zamislio ga je kao trećeg napadača, koji bi dijelio minutažu s Dominicom Calvert-Lewinom i Richarlisonom, koji su postigli po 13 golova u Premier ligi protekle sezone.

U brazilskoj ligi i Copi Libertadores Everton je protekle sezone u 42 nastupa postigao 15 golova uz sedam asistencija, a za brazilsku reprezentaciju debitirao je 2018. i s njom osvojio Copa Americu. Dosad je u 14 nastupa za Brazil postigao tri gola.

Gremio neće dobiti punu odštetu za napadača jer ima samo 50% posto ekonomskih prava na njega, dok je druga polovica u vlasništvu biznismena Gilmara Veloza (30%), Evertonovog prvog kluba Fortaleze (10%) i neimenovanog investitora, piše Goal.

S drugog kraja svijeta stižu bolje vijesti za plavi dio liverpulske nogometne scene. Srpski reprezentativac Branislav Ivanović najavio je da će kao slobodan igrač najvjerojatnije potpisati baš za Everton jer želi opet raditi s Ancelottijem, koji ga je vodio u Chelseaju.

Ivanović prepustio mjesto Lovrenu, sad želi natrag u Premiership

Ivanoviću je već 36 godina, a prošle tri sezone igrao je za Zenit iz Sankt-Peterburga, u kojem će ga zamijeniti Dejan Lovren.

"Vjerojatno ću nastaviti karijeru u Evertonu. Primio sam od njih dobru ponudu", prenosi The Sun riječi Ivanovića, za kojeg je navodno zainteresirana i Crvena zvezda.

"Od njih još nisam dobio nikakvu ponudu, pa nema smisla ni razmišljati o Beogradu. Ako me nazovu, razmotrit ću ponudu", rekao je Bane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.