Evo gdje gledati utakmicu koju Dinamo mora pobijediti

Foto: Josip Regović/PIXSELL

ZBOG debakla protiv Lokomotive na Maksimiru (0:3) prije četiri dana aktualni prvak Dinamo mora dobiti današnju utakmicu 20. kola SuperSport HNL-a, koju od 17 sati igra kod Istre. Naime, nakon što je Dinamo šokantno razbijen na svom terenu sredinom tjedna, Hajduk mu sada na vrhu bježi velikih sedam bodova. To je značajna prednost jer je prvenstvo ušlo u drugu polovinu.

Samo pobjeda

Dinamo, doduše, ima utakmicu manje, ali nakon spomenutog neuspjeha, najnovijeg u nizu ove sezone, zbog očajne igre i kaosa u klubu čini se da Dinamo nije favorit protiv bilo kojeg kluba. Pa ni protiv Istre, koja je predzadnja na tablici, ali i rasterećena. Ne može u Europu, ali neće ni ispasti jer samo posljednja momčad ide u drugu ligu, a Istra je nedostižnih 14 bodova ispred odavno prežaljenog Rudeša. No mora se naglasiti da ona dočekuje Dinamo bez najboljeg igrača, suspendiranog Ante Ercega, koji je ove sezone u 17 nastupa postigao 5 golova, a 3 namjestio. Dinamu također nedostaje važan igrač - Josip Mišić neće igrati zbog žutih kartona.

Rasterećena Istra najavljuje hrabar nastup

Istrin trener David Catala najavio je da će mu momčad protiv favorita igrati bez straha: "Analizirali smo zadnje utakmice s Dinamom, želimo ispraviti greške koje smo u njima radili. Idemo bez straha, vjerujemo da mi to možemo. Želimo napraviti korak naprijed u ovom dijelu sezone, pokazati novo lice, biti hrabri i igrati bez straha. Nemamo što izgubiti, očekujem da se igrači bore 90 minuta i da idu naprijed bez straha."

Jakirović: Igrači su nakon debakla u utorak ljuti i bijesni. Očekujem da to kanaliziraju u Puli

Sergej Jakirović se, pak, prvo osvrnuo na težak poraz i najavio novu utakmicu: "Veliki šok je to što se dogodilo u utorak. Analizirali smo utakmicu, ali neke stvari ostaju nejasne. Ne možemo se vraćati u prošlost, nego moramo gledati prema naprijed. Porazgovarali smo otvoreno i iskreno s igračima o tome što se desilo. Oni su ljuti i bijesni. Nadam se da će to sutra kanalizirati u energiju koja će nam donijeti tri boda.

Previše smo preskakali, žurili, nabacivali u bunar. Lokomotiva je osjetila da je na terenu run and gun, u čemu su oni jako dobri, opasni su po osvojenoj lopti. Trebamo izvući pouke iz ovoga i uvjeren sam da ćemo sutra biti na pravoj razini i pokazati ono što smo pokazali na pripremama. U dvije minute smo napravili dvije kardinalne greške. Doslovno smo poklonili dva gola i onda se uvuče panika. Vidjeli smo u analizi da smo preskakali igru i nismo se držali plana, promašili smo šanse preko kojih smo se možda mogli vratiti. Ja kao trener Dinama želim vidjeti da igrači daju sve od sebe, kao i navijači."

"Nemaju Ercega, ali imaju Fileta, koji je jako opasan na velikom prostoru"

Najavio je i nešto promjena u kadru: "Nemamo Mišića zbog žutih kartona, Dino Perić nam je out, Boško Šutalo odavno out. Najviše opcija imamo u veznom redu, na krilima i u napadu. Tu će sigurno biti dvije do tri promjene. Petković je dobro, nije uopće istina da nije htio trenirati, ne znam kome trebaju takve insinuacije. Imao je temperaturu, što je sasvim normalno. Imali su je i članovi stožera, Bruno je najnormalnije na dispoziciji i sve je dobro. Istra igra kući i sigurno će htjeti iskoristiti našu situaciju. Moramo pokazati karakter u radnom dijelu, boriti se za svaku loptu. Očekujemo da će nas čekati na svojoj polovici. Nema Ercega, ali ima Fileta, koji je jako opasan na velikom prostoru."

Prijenos utakmice je na MAXSport 1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.