eintracht - rangers 1:1 (5:4)

Evo što pobjeda Eintrachta znači za Hajduk i Rijeku

Foto: Pixsell

EINTRACHT je u finalu Europa lige pobijedio Rangers boljim izvođenjem penala (5:4) nakon što je poslije 120 minuta bilo 1:1. Rangers je poveo u 57. minuti golom Ariba, a produžetak Nijemcima osigurao je Borre 12 minuta kasnije. Nijemci su briljantno izvodili penale, a tragičar za Rangers bio je Aaron Ramsey, koji je jedini promašio u četvrtoj seriji.

Finale Europa lige pozorno su pratili Hajduk i Rijeka jer je ono imalo izravan utjecaj na njihov europski put sljedeće sezone. Naime, pobjeda Eintrachta znači da će osvajač Hrvatskoga kupa, za koji Hajduk i Rijeka igraju sljedećeg četvrtka, definitivno u Europu krenuti u 3. pretkolu Konferencijske lige. Da je pobijedio Rangers, postojala bi opcija da krenu u Europa ligu, ali to više nije moguće.

Ako osvoji Kup, Rijeka će u 3. pretkolu Konferencijske lige sigurno biti nositelj s koeficijentom 15.000, dok bi se Hajduku s koeficijentom 8.000 trebali poklopiti drugi rezultati da ima status nositelja iako je to dosta teško očekivati. Prve utakmice 3. pretkola KL-a igraju se 4. kolovoza, a uzvrati tjedan dana kasnije.

Podsjetimo, preostala dva hrvatska predstavnika u Europi, osim Dinama, u Konferencijsku ligu kreću u 2. pretkolu u kojem će oba sigurno biti nositelji. Prve utakmice 2. pretkola igraju se 21. srpnja, a uzvrati tjedan dana kasnije. Ždrijeb 2. pretkola je 15. lipnja, a 3. pretkola 18. srpnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.