Ferguson brani Rooneya

TRENER Manchester Uniteda Alex Ferguson nastoji opravdati Waynea Rooneya, mladog reprezentativnog napadača svoje momčadi, koji se minulog vikenda, na prvenstvenoj utakmici s Boltonom (2:0), sukobio s protivničkim braničem Talom Ben Haimom.

Članovi Disciplinskog odbora Engleskog nogometnog saveza (FA) proučili su tv-snimku na kojoj je zabilježen trenutak u kojemu Rooney udara rukom po licu Ben Haima pa će pozvati na saslušanje oba sudionika u incidentu.

"Na snimci koju ima FA vidi se samo kako Rooney udara Beh Haima, no ja se vjerujem da postoji još neka snimka na kojoj je zabilježno i ono što prethodi tom događaju, to jest, ono što je izazvalo reakciju našeg igrača" - izjavio je za BBC Alex Ferguson.

Rooney nije bio javno opomenut zato što je - kako Ferguson kaže - "pogladio Ben Haima po licu", jer Dermot Gallagher, sudac utakmice između Manchester Uniteda i Boltona na Old Traffordu, nije vidio da je Rooney udario Ben Haima.

Trener Boltona, Sam Allardyce, za razliku od Fergusona, smatra da se Rooney nije sportski ponio prema Boltonovom braniču te da je dobro prošao što zbog udaranja Ben Haima nije bio isključen iz igre.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.