Derby della Madonnina

Gattuso najavio veliki derbi: "Inter nije mrtav i pokopan"

Foto: Twitter/acmilan

 

MILAN i Inter u nedjelju od 20:30 igraju Derby della Madonnina, a veliki gradski okršaj najavio je trener Rossonera Gennaro Ivan Gattuso.

Milanov strateg tvrdi da Inter nije "mrtav i pokopan" kako se može iščitati iz talijanskih medija proteklih dana. Gattusova momčad je trenutno treća u talijanskoj Serie A i pobjedom u derbiju napravila bi dobar korak prema plasmanu u Ligu prvaka.

"Svaki derbi ima svoju priču. Ne smijemo razmišljati o sastanku ranije ove sezone jer će biti drugačije", kazao je trener Milana na konferenciji za novinare.

Pun San Siro mora biti Milanov 12. igrač, tvrdi Gattuso.

"Tijekom proteklih pet dana sve što sam čuo je da je Inter mrtav i pokopan, ali nedavna forma ne postoji u derbiju. Moramo poštovati svoje protivnike, koristiti svoje glave, pokazati srce, inteligenciju i odlučnost. Pun San Siro mora biti naš 12. igrač, ali poštujemo Inter jer ima neke velike igrače u svojim redovima."

Derbi nosi više od tri boda, misli bivša legenda Rossonera.

"U igri je mnogo toga, ali na kraju krajeva samo tri boda. Više sam zabrinut zbog onoga što bi se moglo dogoditi na psihološkoj razini. Pobjeda bi nam dala mentalni poticaj, ali moram raditi s momcima ako izgubimo. To je važan korak na našem putu", zaključio je Gattuso.

Velika su očekivanja i pred Krzysztofom Piatekom uoči derbija.

"Razliku mora napraviti kolektiv, a ne samo on. Vidio sam vrlo malo igrača u mom životu koji mogu sami pobijediti utakmicu. Mi nismo u toj situaciji, tako da svaka pobjeda dolazi kroz momčad."

"Ne razgovaram mnogo s Piatekom jer on nije za razgovor. Počinje se sve više smijati, ispočetka sam mislio da se ljuti na mene. Taj dečko voli raditi, dolazi na treninge i kada je slobodan", podvukao je Milanov šef struke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.