Goal o potencijalnoj zvijezdi Hrvatske na Euru: Mogao bi napraviti iskorak

Foto: EPA

EUROPSKO PRVENSTVO počinje u petak, 14. lipnja utakmicom domaćina Njemačke i Škotske u sklopu skupine A. Hrvatska reprezentacija će turnir otvoriti idući dan susretom sa Španjolskom na Olimpijskom stadionu u Berlinu, a u skupini B nalaze se također branitelj naslova Italija te Albanija.

Portal Goal je šest dana uoči turnira iz svake reprezentacije izdvojio po jednog igrača za kojeg smatra da trenutno nije toliko poznat, ali ima potencijal postati zvijezda zahvaljujući nastupu na Euru. Cijeli popis možete vidjeti OVDJE, a što se tiče hrvatske reprezentacije, izdvojili su Josipa Šutala (24).

Riječ je o stoperu koji je prošao Dinamovu školu nogometa, bio na posudbi u Istri, a zatim postao standardan član zagrebačkog kluba. Ajax ga je u ljeto 2023. doveo za 20.5 milijuna eura, no sezona amsterdamskog kluba nije bila osobito uspješna. Upisao je 39 nastupa i dva pogotka za Ajax, dok je za hrvatsku reprezentaciju dosad odigrao 13 utakmica.

Goal o Šutalu: Ako na Euru ostavi dobar dojam uz igrača Manchester Cityja, mogao bi napraviti iskorak prema jednoj od pet najboljih europskih liga

"Hrvatska u sredini obrane ima braniče Josipa Šutala i Joška Gvardiola, koji mogu igrati još godinama, a obojica su proizvodi slavne akademije zagrebačkog Dinama. Unatoč Ajaxovim problemima, imao je dobru sezonu.

Ako na Euru ostavi dobar dojam uz igrača Manchester Cityja, mogao bi napraviti iskorak prema jednoj od pet najboljih europskih liga, i to sve uslijed glasina o interesu Arsenala", piše Goal o Šutalu, čiji ugovor s Ajaxom vrijedi do ljeta 2028. i kojeg Transfermarkt procjenjuje na 15 milijuna eura.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.