Grci: Ljutiti dinamovac je inzistirao na transferu u AEK

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO je ipak prodao Roberta Ljubičića u atenski AEK. Odšteta koju će prvak Hrvatske dobiti iznosi oko 3.5 milijuna eura, a Ljubičić će u srijedu otputovati u Atenu, gdje bi potom trebao potpisati ugovor.

Dinamo je prvu ponudu za Ljubičića, u iznosu od tri milijuna eura, odbio, no nakon nekoliko sati stigla je poboljšana i na Maksimiru su zaključili da bi prodaja bila dobra za sve strane. Ljubičić nije opcija na lijevom beku, a u veznom redu je prevelika gužva, pa su u Dinamu zaključili da je prodaja najbolje rješenje za sve.

Grčki Sport24 javlja da je pri realizaciji transfera presudila velika želja igrača da ode u AEK. "Ključan je bio njegov pritisak na Dinamovu upravu da ga pusti u Grčku", tvrde Grci te navode da je Ljubičić bio ljutit što su ga u Dinamu najčešće koristili na lijevom boku.

Ljubičić bi s AEK-om trebao potpisati četverogodišnji ugovor. Ove sezone odigrao je 27 utakmica i zabio dva gola uz četiri asistencije.

Boysi bijesni

Zbog prodaje Ljubičića u AEK pobjesnili su Bad Blue Boysi. Podsjetimo, prije samo mjesec dana više od sto Bad Blue Boysa pušteno je iz grčkih zatvora. Tamo su se nalazili zbog navijačkih nereda u kojima je smrtno stradao grčki navijač, a naknadna istraga utvrdila je da nitko od hrvatskih navijača nije kriv.

AEK je koristio smrt svog fana u morbidne svrhe, skupljao je poene kod UEFA-e i tako želio izbaciti Dinamo iz Europe. U više su navrata dokazano lagali i otad se nalaze na crnoj listi Dinamovih navijača sa svih tribina. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.