Guardiola o Kovačiću: Nakon ovoga će ga svi morati čuvati

Foto: EPA

MATEO KOVAČIĆ (30) je u pobjedi 3:2 protiv Fulhama postigao svoj drugi i treći gol za Manchester City u aktualnoj sezoni Premier lige. City je gubio od 26. minute, kada je za Fulham pogodio Andreas Perreira, a šest minuta kasnije Kovačić je uz puno sreće donio izjednačenje domaćinima.

Odmah nakon povratka s odmora, već u 47. minuti susreta, Kovačić se ponovno našao u vrlo sličnoj situaciji kao kod prvog gola, samo je ovoga puta prekrasno zapucao i savladao nemoćnog golmana Fulhama. Nakon utakmice nahvalio ga je trener Manchester Cityja Pep Guardiola.

"Sad svi znaju da ga ne mogu ostaviti samog"

"Kad se Fulham brani s pet igrača, nitko ne može čuvati Matea osim napadača koji mora doći za njim. Kad se to dogodi, njihova momčad nema mogućnost dobre tranzicije. Upotrijebili smo to oružje. Kova je bio jako dobar i jako bitan za nas.

Sad protivnici znaju da ga ne mogu ostaviti samog. Ako ga ne čuvaju, zabit će im gol. Nemamo Rodrija, ali imamo Kovačića, Gundogana, Akanjija i Stonesa na toj poziciji", rekao je španjolski stručnjak na konferenciji za medije.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.