Cirkus u SHNL-u. Zebec suludom odlukom poništio gol Slavenu

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

MARIO ZEBEC (42) će ostati upamćen kao glavni akter utakmice Slaven Belupa i Rijeke u 9. kolu SuperSport HNL-a koja je završila 0:0. Hrvatski sudac je u 35. minuti donio odluku nakon koje je cijeli stadion Ivan Kušek-Apaš ustao na noge, a slično su reagirali i pratitelji SHNL-a na društvenim mrežama.

Naime, stoper Slavena Dominik Kovačić je zabio gol glavom nakon kornera, ali Zebec je to poništio jer je dosudio prekršaj prije nego što je lopta ušla u mrežu. Poludio je na klupi trener Slavena Mario Kovačević nakon ove odluke, kao i njegovi igrači i navijači na stadionu Ivan Kušek-Apaš.

Neobjašnjiva odluka

Svi su izgubili živce jer se odmah, a onda i u ponovljenoj snimci jasno vidjelo ne da nije bilo prekršaja, već da nije bilo ni ozbiljnog kontakta između igrača u toj akciji. Potpuno je nejasno što je Zebec vidio kada je dosudio prekršaj, ali njegova odluka vrlo brzo je postala predmet sprdnje u hrvatskoj nogometnoj javnosti.

Ovakav potez Zebeca jako je podsjetio na neke primjere suđenja kakvi nam najčešće dolaze iz regije, vezani uz lige u BiH, Srbiji ili Crnoj Gori, ali ovog puta će, nažalost, viralna situacija na društvenim mrežama biti ona iz Hrvatske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.