Haaland je 5. u izboru za Zlatnu loptu. Umjesto dodjele otišao navijati za prijatelja

Foto: Erling Haaland (Instagram)

JEDAN od najboljih napadača na svijetu Erling Haaland (24) osvojio je peto mjesto u poretku za Zlatnu loptu, koja je na kraju pripala Rodriju (28), veznjaku Manchester Cityja i Španjolske. Sjajni Norvežanin nije se pojavio na svečanoj dodjeli u Parizu, već je u Malmöu na tribinama stadiona Eleda navijao za prijatelja Erika Botheima, koji je lovio naslov švedskog prvaka.

Napadač norveške reprezentacije i Manchester Cityja snimljen je u Malmöu uoči utakmice protiv rivala IFK Göteborga, u kojoj je domaćin lovio drugi uzastopni naslov švedskog prvaka, četvrti u pet godina te ukupno 24. Haaland i Botheim postali su prijatelji dok su igrali za juniorsku norvešku reprezentaciju, a pojavili su se i u rap videu s Erikom Sandbergom koji je na YouTubeu pogledan više od 12 milijuna puta.

Malmö je na koncu uz mnogo muke pobijedio 2:1 i dva kola prije kraja prvenstva ima nedostižnih osam bodova više od Hammarbyja. Veliki rival je poveo u 25. minuti golom Laursa Skjellerupa, no Malmö je okrenuo rezultat golovima Tahe Alija u 59. i Huga Bolina u 77. minuti. Botheim je počeo utakmicu od prve minute i igrao do sudačke nadoknade.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.