Dalić objavio popis za Škotsku i Portugal

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

IZBORNIK Zlatko Dalić objavio je popis igrača na koje računa za utakmice u elitnoj grupi Lige nacija koje će Hrvatska odigrati sa Škotskom 15. studenoga u Glasgowu i Portugalom tri dana kasnije u Splitu. Hrvatska je u dobroj prilici da u njima izbori plasman iz grupne faze u četvrtfinale.

"Dalić je ostao vjeran kadru koji je koristio tijekom ove jeseni, a na popisu se nalaze četiri vratara dok se iščekuje odluka Disciplinske komisije o eventualnoj dodatni kazni za Dominika Livakovića koji je protiv Poljske zaradio crveni karton i automatsku jednu utakmicu suspenzije", javio je HNS.

Reprezentacija će se okupiti u ponedjeljak, 11. studenoga, u Zagrebu, gdje će trenirati do 14. studenoga, kada putuje u Glasgow. Dan nakon utakmice u Škotskoj putovat će prema Splitu.

Dalićev popis za utakmice sa Škotskom i Portugalom:

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović, Dominik Kotarski
Obrambeni: Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Josip Šutalo, Kristijan Jakić
Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Luka Sučić, Martin Baturina, Petar Sučić, Nikola Moro
Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Ante Budimir, Mislav Oršić, Marko Pjaca, Marco Pašalić, Igor Matanović
Pretpozivi: Lovro Majer, Luka Ivanušec, Marin Pongračić, Martin Erlić, Šimun Hrgović, Toni Fruk

"Doveli smo se u dobru situaciju uoči posljednjeg okupljanja ove godine, a sada to trebamo iskoristiti i ostvariti postavljeni cilj, a to je plasman u četvrtfinale. Potpuni fokus je na utakmicu sa Škotskom u kojoj možemo osigurati prolazak, a onda ćemo razmišljati o Portugalu i utakmici u Splitu gdje nas pred punim Poljudom sigurno čeka spektakl", rekao je Dalić.

Igra se i za povlašten status u ždrijebu Svjetskog prvenstva

Podsjetimo, dvije najbolje plasirane reprezentacije ostat će u A skupini Lige nacija. Četvrta momčad ispada u "drugu ligu", dok treća ide u razigravanje za ostanak. To nije bitno samo zbog rezultata u tom natjecanju nego je ključno i zbog ždrijeba za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Hrvatska je tu u sjajnoj poziciji.

Još nije službeno potvrđeno, ali po svemu sudeći, od 12 nositelja u ždrijebu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine bit će 8 onih koji su u četiri skupine elitne A kategorije Lige nacija zauzeli prve dvije pozicije.

Hrvatska bi, dakle, u konkurenciji Portugala, Poljske i Škotske nakon šest utakmica skupine morala biti barem druga kako bi imala povlašten status prilikom ždrijeba za SP.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.