Halilović je opet hit. Proglašen je igračem mjeseca u Nizozemskoj

Foto: Profimedia

ALEN HALILOVIĆ, 28-godišnji hrvatski nogometaš, proživljava drugu mladost u nizozemskoj Fortuni Sittard, za koju sjajno igra u prvom rangu tamošnjeg nogometa. Sada je za to dobio i službeno priznanje. Voetbal International, jedan od najcjenjenijih nizozemskih medija koji posebno prati domaći nogomet, proglasio ga je najboljim igračem Eredivisie za kolovoz.

Halilović je, nakon što je u prvom kolu nizozemskog prvenstva bio strijelac protiv Go Ahead Eaglesa, zabio gol i u drugom, u utakmici u kojoj je suparnik njegove Fortune Sittard bio Almere City. Njegove igre su na takvoj razini da je trener momčadi Danny Buijs već priznao da se ne usudi prognozirati hoće li ga moći zadržati, a Fabrizio Romano upozorio svoje pratitelje da pozorno gledaju što se događa s njim u završnici prijelaznog roka.

Proživljava drugu mladost

Prošle sezone je u 31 utakmici dao četiri gola i dvaput asistirao, a sad je na dobrom putu da taj učinak nadmaši nakon mjesec dana prvenstva. Nekad najveći talent hrvatskog nogometa karijeru je započeo u Dinamu, a debitirao je u reprezentaciji već sa 16 godina.

Prodao ga je Zdravko Mamić u Barcelonu, no karijera mu nije išla uzlaznim tijekom. Igrao je za brojne klubove, uključujući Milan, Hamburg, Standard, Las Palmas, Heerenveen, Sporting Gijón, Reading, Birmingham i Rijeku, sve dok prošle godine nije kao slobodan igrač došao u Sittard.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.