Hrvatska pikado reprezentacija u drami izgubila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva

Foto: Hrvatski pikado savez

HRVATSKA pikado reprezentacija, koju čine Boris Krčmar (57. igrač svijeta) i Romeo Grbavac (127. igrač svijeta), izgubila je od Austrije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva rezultatom 8:7. Austriju su predstavljali Rowby-John Rodriguez (54. igrač svijeta) i Mensur Suljović (56. igrač svijeta). Austrija će u polufinalu igrati protiv pobjednika iz susreta Italije i Australije.

Četvrtfinalni meč Hrvata i Austrijanaca bio je nevjerojatan. Krčmar i Grbavac vodili su 3:0 i 4:1 u legovima, no Rodriguez i Suljović su okrenuli na 4:5. Austrijanci su realizirali petu meč-strelicu za pobjedu, dok je Grbavac propustio iskoristiti jednu. 

Hrvatska u osmini finala pobijedila svjetske prvake

Hrvatski pikadisti u prvom su kolu bez problema s 4:0 pobijedili Maleziju, a potom i Kanadu s 4:2. U osmini finala uslijedio je susret s Walesom, aktualnim svjetskim prvakom, koji je na ovom turniru igrao bez Gerwyna Pricea, svog najboljeg igrača. Krčmar i Grbavac su nad velškom kombinacijom, koju su činili Jonny Clayton (8. igrač svijeta) i Lewys Williams (44. igrač svijeta), slavili 8:6.

Hrvatska je prošle godine došla do osmine finala, kada je prošla skupinu s Tajlandom i favoriziranom Irskom, dok je u osmini finala izgubila od Australije, što znači da je ovaj put popravila rezultat, a bila je i nadomak senzacionalnog polufinala.

Status prvog nositelja imaju Englezi, za koje nastupaju aktualni svjetski pojedinačni prvak Luke Humphries i Michael Smith, koji će u kasnijem terminu igrati protiv Sjeverne Irske. Preostali četvrtfinalni par čine Belgija i Italija. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.