Hrvatski rukometaši krenuli s pripremama za OI. Jedan igrač otpao zbog ozljede

Foto: Jozo Cabraja/kolektiff

HRVATSKA muška rukometna reprezentacija okupila se u utorak u Zagrebu pred početak priprema za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu koje će se održati od 26. srpnja do 11. kolovoza. Prvi dio priprema izabranici Dagura Sigurdssona obavit će u Prelogu gdje će boraviti do 7. srpnja, a u tom će razdoblju odigrati i prijateljski susret protiv Egipta, 6. srpnja u Varaždinu.

Sigurdsson: Igrače čeka mnogo trčanja i fizičkog treninga

"Igrače čeka mnogo trčanja, rada s utezima i fizičkog treninga. U osnovi, sve ono što se radi tijekom predsezone uoči velikog natjecanja", najavio je Sigurdsson.

"Imao sam tri tjedna za odmor i kupanje, ali da nije bilo niti jednog dana za odmor, svi bi igrači prihvatili dolazak na pripreme za Olimpijske igre. Bio sam na nekoliko svjetskih i europskih prvenstava, ali Olimpijske igre su vrhunac nastupanja za reprezentaciju", rekao je kružni napadač Marin Šipić.

Mandić otpao zbog ozljede

U odnosu na prvotni popis od 20 igrača, zbog ozljede je za prvi dio priprema otpao David Mandić, stoga je na poziciju lijevog krila s pričuvnog popisa pozvan Lovro Mihić. Iz HRS-a navode da je vrlo neizvjesno hoće li Mandić biti na raspolaganju za Olimpijske igre. Bilo bi to treće veliko natjecanje zaredom koje bi propustio s obzirom na to da nije igrao ni na SP-u 2023. ni na Euru ove godine.

Nakon prve faze priprema igrači će dobiti nekoliko dana odmora prije novog okupljanja u Opatiji 11. srpnja. U sklopu te faze odigrat će se još jedan prijateljski susret, i to s reprezentacijom domaćina Olimpijskih igara, Francuskom u Chartresu 17. srpnja. Nakon toga reprezentacija se vraća u Opatiju, gdje ostaje do 21. srpnja. Završna tri dana priprema bit će obavljena u Zagrebu.

Hrvatska se na Olimpijskim igrama u Parizu nalazi u Skupini A zajedno sa Španjolskom, Njemačkom, Švedskom, Slovenijom i Japanom. Prvi susret igrat će protiv Japana 27. srpnja (14 sati) pa slijedi utakmica sa Slovenijom 29. srpnja (11 sati).

Treći susret naši rukometaši igraju protiv Njemačke 31. srpnja (11 sati), dva dana kasnije, odnosno 2. kolovoza Hrvatsku čeka ogled sa Švedskom (14 sati), a završni okršaj u skupini je onaj protiv Španjolske, 4. kolovoza (21 sat).

Foto: HRS
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.