Hrvatski sport u 2003.

HRVATSKA rukometna reprezentacija osvojila je zlato na Svjetskom prvenstvu, Janica Kostelić na Svjetskom prvenstvu osvojila tri zlata i jedno srebro, Ivica postao svjetski prvak u slalomu, hrvatska nogometna reprezentacija osigurala EP...

Siječanj

1. 1. ZAGREB/TOKIO - Svjetski prvak u full-contactu i viceprvak K-1 turnira prije dvije godine Mirko "Cro Cop" Filipović Novu je godinu dočekao u ringu tokijske Chiinama Super Arene, gdje je u tzv. "ultimate fightu" pobijedio Japanca Yujia Nagatu. Iako je njegov protivnik bio devet kilograma teži (108 kg), Filipović ga je pred 35. 000 gledatelja uspio nokautirati već u prvoj rundi.

5. 1. BORMIO - Najbolja svjetska skijašica Janica Kostelić pobjednica je šestog slaloma sezone u talijanskom Bormiu i tako je na najbolji način proslavila 21. rođendan. Već nakon prvog slaloma od 47. 37 sekundi, nije kalkulirala u drugoj vožnji i opet je sa 49. 37 imala najbržu vožnju.

18. 1. TARVISIO/ZAGREB - Naša najbolja nordijka Maja Kezele nosila je hrvatsku zastavu na otvaranju 21. zimske Univerzijade, koja će se uz sudjelovanje 1. 500 studenata-sportaša iz 50 zemalja, u sljedećih desetak dana održati u poznatom talijanskom alpskom zimskom središtu Tarvisiju.

18. 1. CORTINA DAMPEZZO - Janica Kostelić uspela se na drugo mjesto pobjedničkog postolja zaostavši za pobjednicom Anjom Paerson sekundu i 10 stotinki. Janica je nakon prve vožnje zauzimala tek 14. mjesto sa 1. 75 zaostatka za Paerson.

18. 1. VILLACH - Hrvatski stolnotenisači osvojili su ekipno zlato, a stolnotenisačice broncu, kao prve hrvatske medalje na 11. zimskim igrama mladeži Alpe-Jadran u austrijskom Villachu, na kojima sudjeluje 1800 mladih sportaša iz Švicarske, Njemačke, Austrije, Italije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

26. 1. MARIBOR - Trostruka olimpijska pobjednica Janica Kostelić osvojila je prvi trofej u sezoni - kristalni globus za najbolju slalomašicu Svjetskog kupa.

Veljača

3. 2. ZAGREB/LISABON - Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu u Portugalu. U finalnom susretu Hrvatska je pobijedila Njemačku sa 34:31 (20:18).

4. 2. ZAGREB - Na središnjoj proslavi dočeka hrvatskih "zlatnih" rukometaša na Trgu bana Jelačića okupilo se oko 50.000 građana.

10. 2. ST MORITZ - Usprkos jakim bolovima u desnom koljenu, Janica Kostelić uspjela osvojiti zlatnu medalju u kombinaciji na Svjetskom prvenstvu u švicarskom Sankt Moritzu. Janica je u spustu i dvije vožnje slaloma ostvarila vrijeme 2:41. 63, što je za samo šest stotinki bilo brže od vremena drugoplasirane Austrijanke Nicole Hosp.

10. 2. ZAGREB - U tradicionalnoj anketi "Večernjeg lista" za najboljeg vaterpolista Hrvatske u 2002. izabran kapetan reprezentacije i zagrebačke Mladosti Ratko Štritof.

15. 2. ZAGREB - Hrvatska ženska karate ekipa osvojila na Europskom juniorskom prvenstvu u Poljskoj brončanu medalju u katama.

15. 2. ST. MORITZ - Janica Kostelić došla do drugog zlata na SP u St. Moritzu. Nakon pobjede u kombinaciji, danas je slavila i u slalomu. Nika Fleiss ostvarila uspjeh karijere, osvojivši osmo mjesto.

16. 2. ST. MORITZ - Hrvatska skijaška reprezentacija na trijumfalan način završila Svjetsko prvenstvo u St. Moritzu. Posljednjeg dana prvenstva Ivica Kostelić postao svjetski prvak u slalomu. Janica ima dva zlata, u kombinaciji i slalomu, a Ivica u slalomu.

16. 2. OSLO - Kristijan Curavić Kike, rođen na otoku Krapnju a već godinama živi u Norveškoj, postavio novi rekord u ronjenju na dah. Dvadesetosmogodišnji Krapnjanin postavio je u nedjelju novi svjetski rekord u ronjenju na dah zaronivši pod led na dubinu od 46 metara u Bunnefjordu kod Osla.

17. 2. ZAGREB - Pun Trg bana Josipa Jelačića dočekao je nove svjetske prvake u slalomu, Janicu i Ivicu Kostelić. Oko 100 tisuća ljudi okupilo se na glavnom zagrebačkom trgu kako bi još jednom pozdravili i zahvalili se Kostelićima na svemu što su im najbolji skijaški brat i sestra priredili protekloga tjedna.

22. 2. ZAGREB - Mladi hrvatski tenisač Roko Karanušić osvojio je zagrebački ITF Futures, koji se igrao na terenima Hrvatske teniske akademije za nagradni fond od 15. 000 dolara.

Ožujak

1. 3. ATENA/ZAGREB - Mladi hrvatski taekwondaši Danica Žagar i Robert Miletić osvojili srebrno i brončano odličje na 14. juniorskom Europskom prvenstvu koje se od 28. veljače do 2. ožujka održavao u Ateni.

5. 3. ZADAR - Nakon duge bolesti u 73. godini života preminuo stolnoteniski trener Tomo Amižić. U svojoj bogatoj sportskoj karijeri, koja je trajala punih 50 godina, Tomo Amižić je odgojio mnoge istaknute hrvatske stolnotenisače među kojima i Zorana Primorca, Davora i Damira Karlovića te plejadu mladih stolnotenisača u klubu "Bagat".

7. 3. DOHA - Stolnotenisačica Tamara Boroš osvojila Međunarodno prvenstvo Katara, koje je održano u Dohi. Boroš je u finalu nakon teške borbe u sedam setova pobijedila Bjeloruskinju Viktoriju Pavlovič.

7.3. ZAGREB - Najbolji atletičari u povijesti hrvatske atletike su bivša svjetska rekorderka na 400 metara Karlovčanka Jelica Pavličić i europski prvak na 800 metara iz Rima 1974. Riječanin Luciano Sušanj. Priznanja su im uručena na svečanosti kojom je proslavljena 90. obljetnica osnutka Hrvatskog atletskog saveza.

8. 3. LINZ - Atletičarka Blanka Vlašić oborila državni rekord u skoku uvis na dvoranskom mitingu "Gugl Indoor" u austrijskom Linzu preskočivši 198 centimetara.

9. 3. ZAGREB/BASEL - U 83. godini preminuo Žarko Dolinar, jedan od najboljih hrvatskih i svjetskih stolnotenisača, ugledni znanstvenik i strastveni kolekcionar. Dolinar je bio višestruki stolnoteniski reprezentativac, koji je u razdoblju od 1936. do 1955. godine osvojio čak 25 međunarodna naslova. Na svjetskim prvenstvima osvojio je osam odličja, a s Vilimom Harangozom je na svjetskom prvenstvu 1954. u igri parova bio prvak svijeta.

16. 3. LILLEHAMMER - Janica Kostelić po drugi puta u karijeri primila veliki kristalni globus za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu.

16. 3. INNERKREMS - Nakon što su u četvrtak Ivica Kostelić i Ana Jelušić postali prvaci Hrvatske u superveleslalomu, isto im je pošlo za rukom u petak u veleslalomu na Otvorenom prvenstvu Hrvatske koje se održava u austrijskom Innerkremsu. Treća je bila Nika Fleiss.

30. 3. SAITAMA - Mirko Filipović nokautirao u 1. rundi američkog gorostasa Boba Sappa na K1 turniru u japanskoj Saitami.

Travanj

1. 4. COURMAYEUR - Hrvatska ženska stolnoteniska reprezentacija osvojila srebro na Europskom prvenstvu u talijanskom Courmayeuru. U finalu bolje od hrvatskih stolnotenisačica bile su domaće igračice sa 3-1.

1. 4. BERLIN - Najbolji hrvatski klub, prema ranglisti Međunarodne federacije za nogometnu povijest i statistiku, je splitski Hajduk, koji je u odnosu na prošli mjesec napredovao za 14 mjesta i sada je 120. na svijetu.

3. 4. ZAGREB - Hrvatski nogometni savez prigodnom konferencijom za novinare podsjetio na 20. obljetnicu smrti Bernarda Vukasa Bajde, najboljeg hrvatskog nogometaša svih vremena.

6. 4. LJUBLJANA - Košarkaši Zadra prvaci su Goodyear lige. U finalu u Ljubljani pobijedili Maccabi iz Tel Aviva 91:88. U uzbudljivom polufinalu svladali su beogradsku Crvenu zvezdu.

6. 4. COURMAYEUR - Hrvatska stolnotenisačica Tamara Boroš osvojila u paru s Rumunjkom Michaelom Steff zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u stolnom tenisu u talijanskom Courmayeuru. Boroš i Steff su obranile naslov iz Zagreba svladavši u finalnom dvoboju Mađarice Csillu Batorfi i Krizstinu Toth.

14. 4. ZAGREB - TV komentator Jura Ozmec izabran na 11. Saboru Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) za novog predsjednika udruge sportskih novinara hrvatske, dok će dužnost glavnog tajnika u sljedećem četverogodišnjem mandatu obnašati novinar Vjesnika Marin Šarec.

26. 4. ZAGREB - Na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici trostrukoj olimpijskoj pobjednici Janici Kostelić uručena nagrada za najbolju sportašicu svijeta u 2002. po izboru Međunarodne udruge sportskih novinara. Istodobno, Janici je uručeno i prigodno priznanje za najbolju sportašicu Zagreba u tradicionalnom izboru Večernjeg lista.

28. 4. ZAGREB - Mlade hrvatske odbojkašice nove su Europske prvakinje. U finalnom dvoboju prvenstva za odbojkašice do 18 godina pobijedile reprezentaciju Italije sa 3:0.

Svibanj

3. 5. BEČ - Hrvatski plivači Gordan Kožulj i Sanja Jovanović drugog su dana plivačkog mitinga u Beču ostvarili pobjede u utrkama na 100 metara. Kožulj je ostvario vrijeme 56. 46, dok je Jovanović pobijedila s vremenom 1:02.13.

9. 5. ZAGREB - Splitski jedriličar Karlo Kuret ušao je u povijest kao prvi Hrvat na vodećem mjestu rang-liste Međunarodnog jedriličarskog savez (ISAF). Kuret je na čelno mjesto olimpijske klase "finn" došao konstatno dobrim rezultatima ove godine, a na sam vrh "kraljevske klase" izbio je zahvaljujući osvojenim trećim mjestom na jednoj od najjačih regata na svijetu u francuskom Hyeresu.

11. 5. BREMEN - Hrvatski karataši osvojili četiri medalje drugoga dana Europskog karate prvenstva u njemačkom Bremenu. Najveći uspjeh postigla je u kategoriji do 60 kilograma Petra Narandja koja je u finalu poražena od Nijemice Alexandre Witteborn i osvojila srebrno odličje. U Open kategoriji Junior Lefevre je osvojio brončano odličje, a medalju istog sjaja je u kategoriji do 53 kilograma pripala Jeleni Kovačević. Četvrtu medalju, također broncu, osvojio je Kristian Novak u katama.

23. 5. PARIZ - Stolnotenisačica Tamara Boroš osvojila brončano odličje na Svjetskom prvenstvu u Parizu. Boroš je u polufinalu poražena od višestruke svjetske i olimpijske pobjednice Kineskinje Wang Nan 4:0.

23. 5. STRASBOURG - Tenisačica Karolina Šprem izgubila finalni dvoboj WTA turnira u Strasbourgu (nagradni fond 170.000 dolara) od Talijanke Silvije Farine Elije sa 3-6, 6-4, 4-6.

31. 5. MILANO - U prvoj regati Svjetskog kupa za veslače, koja je održana na milanskom jezeru Idroscalo, braća Skelin su osvojila prvo mjesto u utrci dvojaca bez kormilara.

31. 5. KARLOVY VARY - Na Europskom prvenstvu u spustu na divljim vodama Mario Peček i Robert Rauš u kanuu dvosjedu osvojili brončanu medalju.

Lipanj

2. 6. HENGELO - Blanka Vlašić zauzela drugo mjesto u natjecanju skakačica uvis na "Grand Prix" mitingu u nizozemskom Hengelou. Vlašić je preskočila 1,98 metara, što je ujedno i njezin osobni rekord na otvorenom.

7. 6. PLITVICE - Pobjednik 18. Plitvičkog maratona je Đuro Kodžo iz BiH. On je zahtjevnu stazu od 42. 195 kilometara po sparnom vremenu pretrčao za 2 sata, 29 minuta i 11 sekundi.

7.6. ZAGREB - Sanja Jovanović isplivala dva rekorda prvog dana 18. izdanja Zlatnog medvjeda. U disciplini 200 metara leđno rezultatom 2:14.28 postavila novi hrvatski rekord, popravivši za skoro tri sekunde dosadašnji najbolji svoj i hrvatski rezultat (2:17.17). Dubrovačka plivačica bila je najbrža i na 50 metara leđno, gdje je rezultatom 29.37 postavila novi rekord mitinga.

8. 6. ZAGREB - Na plivačkom mitingu "Zlatni medvjed" Vanja Rogulj postavio novi državni rekord na 50m i 200m prsno. Novi državni rekord na 50m prsno iznosi 28. 08 sekundi, a na 200m prsno 2:17. 24 minute. Sanja Jovanović slavila je na 100m leđno s novim rekordom mitinga (1:02. 24).

8. 6. YOKOHAMA - Hrvatski borac Mirko "Cro Cop" Filipović pobijedio na turniru Pride 26 u japanskoj Yokohami Amerikanca Heatha Herringa tehničkim nokautom u 1. rundi. Filipoviću je ovo bila sedma borba u "ultimate fightu", a okončao ju je u četvrtoj minuti prve runde.

11. 6. BEČ - Osamnaestogodišnja Varaždinka Karolina Šprem izborila svoj drugi WTA finale u nešto manje od mjesec dana. U polufinalu je svladala pobjednicu Veru Zvonarevu. U finalu 170. 000 dolara vrijednog WTA turnira u Beču bolja od Šprem bila je Argentinka Paola Suarez.

15. 6. KRANJ - U finalnom susretu Europskog prvenstva u vaterpolu reprezentacija Hrvatske je nakon produžetka izgubila od Srbije i Crne Gore 8:9.

17. 6. ZAGREB - Košarkaš novoga hrvatskoga prvaka Splita Dino Rađa proglašen za najboljega košarkaša godine za "Trofej Ožujsko" u tradicionalnom 35. izboru Sportskih novosti.

17. 6. KERNVILLE - I u drugoj utrci Svjetskog kupa spustaša na divljim vodama u američkom Kernvilleu kanuist Tomislav Hohnjec osvojio srebrno odličje.

17. 6. DUISBURG - Na natjecanju Svjetskog kupa na mirnim vodama u Duisburgu Nikica Ljubek i Dražen Funtak osvojili drugo mjesto u B finalu utrke na 1000 metara kanua dvokleka.

17. 6. MUENCHEN - Hrvatski četverac (Marko Dragičević, Ivan Jukić, Oliver Martinov i Petar Lovrić) bez kormilara pobijedio u B finalu na Svjetskom veslačkom kupu. U B finalu samaca Mario Vekić osvojio je treće mjesto.

22. 6. MUENCHEN - Hrvatski osmerac osvojio drugo mjestu u finalnoj utrci Svjetskog veslačkog kupa. Pobjeda je pripala njemačkoj posadi.

22. 6. LONDON - Hrvatski tenisač Ivo Karlović napravio najveću senzaciju prvog dana grand slam turnira u Wimbledonu, izbacivši branitelja naslova i prvog nositelja Australca Lleytona Hewitta.

29. 6. ZAGREB - Čak 27 odličja, od čega 16 zlatnih, osvojili su hrvatski sportaši na 5. svjetskim igrama specijalne olimpijade, koje su od 21. do 29. lipnja održane u glavnom gradu Irske. Na igrama u Dublinu nastupilo je 3. 500 sportaša s teškoćama u mentalnom razvoju iz 160 zemalja, među kojima i 27 hrvatskih specijalnih olimpijaca-atletičara.

Srpanj

4. 7. PARIZ - Blanka Vlašić pobijedila u skoku u vis na atletskom mitingu Zlatne lige u Parizu, preskočivši 199 cm. Time je postavila osobni rekord.

6. 7. WASHINGTON - Hrvatska rukomentna reprezentacija gluhih osvojila Američki kup nakon što je u finalu pobijedila reprezentaciju Danske sa 34:19. Hrvatski gluhi i nagluhi rukometaši podijedili su u sve četiri utakmice Američkog kupa na kojem su sudjelovale i dva američka tima, te reprezentacija Danske.

7. 7. ZAGREB - Blanka Vlašić na atletskom IAAF Grand Prix mitingu prvi put u karijeri uspjela preskočiti dva metra.

11. 7. ZAGREB - Najbolji strijelac Svjetskog prvenstva 1998. u Francuskoj Davor Šuker izabran u anketi Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i Sportskih novosti za najboljeg nogometaša Hrvatske od 1954. do 2003. godine.

13. 7. LUZERN - Hrvatska veslačica Mirna Rajle-Brođanac pobjednica je utrke lakih samaca na regati u Luzernu, posljednjoj utrci Svjetskog kupa.

17. 7. KRIENS - Finalni dvoboj "Aqua Nova - Cupa" u švicarskom Kriensu između zagrebačkog Dinama i beogradskog Partizana prekinut je u 68. minuti zbog tučnjave navijača pri rezultatu 2:0 za Dinamo. Do prekida je došlo nakon što je Dumitru Mitu postigao drugi pogodak za Dinamo. Kad su navijači utrčali na teren, švicarski sudac Carlo Bertolini odmah je označio kraj utakmice.

18. 7. ZAGREB - Svjetski plivački savez (FINA) kaznio hrvatskog plivača Marka Strahiju sa četiri godine zabrane nastupa zbog pozitivnog dopinškog testa obavljenog još u listopadu prošle godine. U Strahijinom urinu pronađen je ženski hormon hCG, koji povećava broj crvenih krvnih zrnaca.

19. 7. BYDGOSZCZ - Blanka Vlašić osvojila zlato na mlađem seniorskom prvenstvu Europe u poljskom Bydgoszczu. Blanka je preskočila 198 cm i time je izjednačila rekord prvenstava.

22. 7. BARCELONA - Europska plivačka federacija kaznila Hrvatski vaterpolski savez sa 100.000 eura zbog izgreda hrvatskih navijača za vrijeme finalnog ogleda Europskog prvenstva između Hrvatske i Srbije i Crne Gore.

25. 7. BARCELONA - Gordan Kožulj osvojio srebrnu medalju na 200 metara leđno na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Kožulj je do medalje stigao s novim hrvatskim rekordom koji sada iznosi 1:57.47 minuta.

26. 7. TAMPERE - Martin Marić osvojio srebro u bacanju diska na Europskom juniorskom prvenstvu u Finskoj. Marić je hicem od 58,59 metara sve do pretposljednje serije imao zlato u rukama, a onda ga je prestigao Nizozemac Erik Cadee, koji je dobacio na 60,42 metara.

29. 7. PARIZ - Na 7. izdanju Olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF) Josipa Jeličić osvojila srebro u bacanju diska.

30. 7. PARIZ - Na 7. izdanju Olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF) srebro osvojio Milan Kotur u utrci na 400 metara s preponama.

31. 7. PARIZ - Na 7. izdanju Olimpijskog festivala europske mladeži zlatnu medalju osvojio Željko Vincek u utrci na 400 metara s rezultatom 47. 41.

Kolovoz

1. 8. LINZ - Blanka Vlašić s preskočenih 193 cm osvojila drugo mjesto na atletskom IAAF Grand Prix mitingu u Linzu.

1. 8. GLASGOW - Hrvatski plivač Aleksej Puninski osvojio je brončanu medalju na 50 metara slobodno na Europskom juniorskom prvenstvu u škotskom Glasgowu.

1. 8. PARIZ - Mladi stolnotenisači Tomislav Kolarek i Ivan Slamić osvojili zlatnu medalju u paru na sedmom izdanju Olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF).

2. 8. SPLIT - Jedriličar Mate Arapov osvojio srebrno odličje na Europskom prvenstvu olimpijske klase "laser", dok je u juniorskoj konkurenciji europskim prvakom postao Ivan Kljaković-Gašpić.

2. 8. RIVA DEL GARDA/ZAGREB - Jedriličar Aron Lolić novi je svjetski prvak u "laser radialu", dok je na Svjetskom prvenstvu u talijanskoj Rivi del Gardi Karlo Krpeljević osvojio broncu.

2. 8. LAS PALMAS/ZAGREB - Mladi jedriličar Filip Motika postao svjetski prvak u klasi "optimist" na Svjetskom prvenstvu. Puljanin Motika je tako obranio naslov, nakon što je lani postao najmlađi svjetski prvak u povijesti "optimista" s nepunih dvanaest godina.

2. 8. ISTANBUL/ZAGREB - Juniorska vaterpolo reprezentacija igrača do 18 godina osvojila broncu na Europskom prvenstvu u Istanbulu. Hrvatski vaterpolisti su u susretu za brončano odličje svladali Španjolsku 8:7 nakon tri produžetka.

2. 8. BUDIMPEŠTA - Josip Čorak osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu za hrvače veterane u slobodnom načinu. Šezdesetogodišnji Josip Čorak u finalnom dvoboju pobijedio Latvijca Rancasa na bodove 3:2.

2. 8. SOPOT - Tenisačica Silvija Talaja osvojila u paru s Tatjanom Perebijnis WTA turnir u Poljskoj. Hrvatsko-ukrajinski par u finalu bio bolji od estonsko-češkog Maret Ani/Libuše Prusova 6:2, 6:4.

3. 8. GLASGOW - Aleksej Puninski osvojio zlatnu medalju u utrci na 50 leptir zadnjega dana Europskog juniorskog prvenstva u Glasgowu. Puninski je bio najbrži i u polufinalu, gdje je sa 24. 40 sekundi oborio osobni rekord, a do zlata je došao mada je u finalu bio stotinku sporiji.

4. 8. KNIN - Na Osmom međunarodnom šahovskom turniru u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti sudjelovala 103 igrača iz BiH, Slovenije, Srbije i Crne Gore, Nizozemske, Njemačke i Hrvatske: desetorica velemajstora i devetorica međunarodnih majstora. Zasluženo je pobijedio velemajstor Mladen Palac, koji je nanizao šest pobjeda i tri remija.

8. 8. QUEBEC - Atletičarka Marija Iveković osvojila zlatnu medalju u disciplini petoboj na Svjetskim sportskim igrama slijepih u kanadskom Quebecu. Dvadesetogodišnja Zagrepčanka zlatom osigurala i nastup na Paraolimpijskim igrama što će se sljedeće godine održati u Ateni.

9. 8. SAITAMA - Mirko Filipović "Cro Cop" pobijedio u ultimate-fight borbi na Pride Grand Prix turniru u japanskoj Saitami Ukrajinca Igora Vovčanjina. Filipović je nokautirao Ukrajinca nakon minutu i pol borbe u prvoj rundi.

14. 8. ZAGREB - Reprezentativac Tomislav Miščančuk osvojio zlatnu medalju u muha kategoriji na 15. svjetskom vojnom prvenstvu u taekwondou.

16. 8. ZUERICH - Blanka Vlašić oborila na Golden League atletskom mitingu hrvatski rekord u skoku uvis preskočivši 2. 01 metara i osvojila drugo mjesto.

16. 8. DUBROVNIK - Vaterpolski reprezentativac i igrač dubrovačkoga "Juga" Ivo Ivaniš (27) utopio se roneći na dah na dubini od tridesetak metara u moru blizu Cavtata.

18. 8. NEW YORK - Hrvatski tenisač Ivo Karlović pobjedio na ATP Challengeru u Bronxu, vrijednom 75.000 dolara. Karlović je u finalu bio bolji od Rusa Dimitrija Tursunova 6:3, 6:3.

30. 8. MILANO - Veslači Siniša i Nikša Skelin u dvojcu bez kormilara i Mirna Rajle Brođanac u disciplini laki samac na Svjetskom prvenstvu u veslanju osvojili srebrne medalje.

Rujan

22. 9. CADIZ - Posada Tomislav Bašić/Petar Cupać uspjela plasmanom u "zlatnu skupinu" Svjetskog prvenstva u Cadizu u klasi "470" osigurati olimpijsku kvalifikaciju za Atenu. Oni su treća posada koja će predstavljati hrvatsko jedrenje na OI u Ateni, budući da su ranije nastup osigurali Karlo Kuret u "finnu" i Mate Arapov u "laseru".

28. 9. GARMISCH-PARTENKIRCHEN - Četvrtog dana Svjetskog prvenstva u taekvondou Hrvatska osvojila nove dvije medalje. Teškašica Nataša Vezmar (+72 kg) osvojila srebrno odličje. Mići Kuzmanović (+84 kg) osvojio broncu.

Listopad

12. 10. NICA - Hrvatski boćar Sandro Gulja osvojio naslov svjetskoga prvaka u preciznom izbijanju na 30. svjetskom prvenstvu.

20. 10. RIJEKA - Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Luciano Sušanj podnio ostavku na članstvo u Tehničkoj komisiji Međunarodnog odbora Mediteranskih igara. U pismu upućenom MOMI-ju Sušanj oštro kritizira način i okolnosti vezane za izbor domaćina Mediteranskih igara 2009, kada je Rijeka treći put izgubila utrku.

27. 10. ZAGREB - Za nabolje rukometaše Hrvatske u sezoni 2002/2003. u tradicionalnom 22. izboru Sportskih novosti proglašeni Snježena Petika i Petar Metličić.

31. 10. ZAGREB - Hrvatski K-1 borac Ante Bilić osvojio naslov prvaka svijeta u kategoriji do 70 kilograma prema verziji Svjetske kick- boxing asocijacije (WKA).

Studeni

3.11. ZAGREB - Proslavljena stota obljetnica osnutka Hrvatskog akademskog športskog kluba. U Gradskoj kavani otvorena prigodna izložba te predstavljena publikacija o sto godina HAŠK-a. Klub je osnovan 6. studenoga 1903 na Zagrebačkom sveučilištu.

19.11. ZAGREB - Reprezentacija Hrvatske golom Dade Prše izborila nastup na Europskom prvenstvu u Portugalu dogodine, pobijedivši Sloveniju 1:0.

Prosinac

2. 12. ZAGREB - Nogometni klub Zagreb proslavio 100. obljetnicu djelovanja.

15. 12 MADONNA DI CAMPIGLIO - Ivica Kostelić pobijedio u drugom slalomu Svjetskoga kupa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.