HNL

ISTRA - DINAMO 0:4 Modri čekaju kiks Rijeke za titulu

Foto: Pixsell

DINAMO je s lakoćom svladao Istru 1961 s 4:0 u sklopu 29. kola HT Prve lige.

Na stadionu Aldo Drosina sve je bilo gotovo već nakon prvih 45 minuta kada su Modri vodili 2:0 zahvaljujući pogocima Ademija i Oršića, dok je u nastavku desetominutni šou imao Dani Olmo od čega je jedan pogodak bila prava majstorija španjolskog nogometaša.

Momčad Nenada Bjelice ovom pobjedom produljila je niz pobjeda bez primljenog pogotka na četiri utakmice.

Dinamo već danas može i matematički osigurati naslov prvaka Hrvatske. Pobjedom protiv Puljana napravili su pola posla, a drugu polovicu treba odraditi Rijeka koja od 19 sati igra protiv Intera na Rujevici.

Remi ili poraz Riječana značio bi i titulu za Modre koji nakon pobjede u Puli imaju 76 bodova, a u slučaju Rijekina poraza ili remija oni bi na drugom mjestu bili na 54 ili 53 boda.

Do kraja prvenstva ostalo je sedam kola, izuzevši današnje, pa je u igri ostao po 21 bod svakome.

NK Istra 1961 - GNK Dinamo Zagreb Live Score

Dinamo dominantan od početka

Od samog početka nametnuo je Dinamo svoju dominaciju na terenu. Nekako su se Puljani držali do 20. minute kada su kapitulirali. Strijelac za vodstvo bio je kapetan Modrih Arijan Ademi. Mario Gavranović uposlio je Mislava Oršića na lijevoj strani, ovaj probio u šesnaesterac domaćina i asistirao kapetanu za zgoditak. Bila je to prva prava prigoda za Dinamo i poveli su iz prvog udarca u okvir protivničkog gola.

Redale su se šanse pred vratima Istre, ali tek u 44. minuti upisan je novi pogodak gostiju iz Zagreba. Seriju dobrih intervencija imao je vratar Puljana Čondrić koji je zaustavljao udarce Modrih, ali ga je minutu prije kraja prvog dijela probio Mislav Oršić.

Dinamov ofenzivac u svom stilu probio je lijevu stranu, a onda kada su svi očekivali ubačaj, on je lukavo zavukao loptu u mrežu za 2:0 i mirno vodstvo pred odlazak na odmor.

Olmov desetominutni šou za veliku pobjedu Modrih

Istra je bolje otvorila nastavak, ali do prvog udarca na utakmici stigla je tek u 50. minuti utakmice. Bila je to ujedno i najbolja prigoda domaćina. Ramon Miérez je pucao iz slobodnjaka s dvadesetak metara, ali je lopta otišla preko gola. Odmah u narednom napadu dobili su Puljani i prvi korner, ali nisu iz njega uspjeli ozbiljno zaprijetiti dinamovcima.

Istra 1961 se potpuno raspala po isteku prvog sata igre u Puli. Dani Olmo imao je svoj vlastiti šou od desetak minuta. Prvo je u 65. poslao projektil u Čondrićevu mrežu za 3:0, da bi na ubačaj Stojanovića samo osam minuta kasnije bio najsnalažljiviji u gužvi i zavukao loptu u mrežu drugi put na utakmici.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.