tenis

Ivanišević je dugo grlio Đokovića: "Ovo je za novinare koji ga muče. Bog sve vidi"

Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

NOVAK ĐOKOVIĆ uvjerljivo je pobijedio Daniila Medvedeva u finalu Australian Opena sa 7:5, 6:2, 6:2. Deveti put je osvojio prvi Grand Slam godine te ukupno 18. titulu na najvećim turnirima.

Dugo nakon trijumfa Đoković se na ogradi Rod Laver Arene grlio s Goranom Ivaniševićem. On mu nije samo trener, nego i nekadašnji uzor, s kojim je blizak prijatelj. 

Ivanišević je kasnije izjavio: "Novak je očajnički trebao ovu pobjedu te ju je zaslužio najviše. On je morao pobijediti zato što netko gore gleda što mu novinari rade, kako ga mrcvare. Ako Nole kaže nešto, to nije dobro. Ako ne kaže ništa, ni to im ne valja. Nije nimalo lako nositi se sa svim tim što mu rade, ali on je cijelom svijetu pokazao koliko je velik. Znam kroz kakvu bol je prolazio kako bi osvojio ovaj turnir. Čudesno je to što je napravio."

Đokovićev trener posebno se osvrnuo na to što mnogi novinari nisu vjerovali da je Đoković ozlijeđen. Isticali su da je nemoguće igrati pod jakim bolovima trbušnog zida, a kamoli pobjeđivati na Grand Slamu: "Zamislite, sumnjali su čak u to da je ozbiljno ozlijeđen. Nevjerojatno je koliko boli on može podnijeti. Poznajem ga i znam da je dovoljno mentalno jak za preboljeti fizičku bol, ali kada sam čuo o kako se ozbiljnoj ozljedi radi, nisam bio siguran hoće li moći. On je mogao. Nikada nisam upoznao nekoga tko je tako mentalno jak. Došao je ovdje s toliko pritiska i očekivanja. Njega ne zanimaju finala, nego trofeji. Želi rušiti rekorde. Danas je uzeo broj 18 i potjera počinje."

Potjera o kojoj Ivanišević govori je ona za prvo mjesto na listi tenisača s najviše osvojenih Grand Slamova. Nadal i Federer imaju dva više od Đokovića. "Rafa će sigurno osvojiti još jedan Roland Garros, možda dva. Novak je također sve stariji pa je trebao ovaj trofej kako bi krenuo u potjeru. Posebno nakon razočaranja na US Openu bio je posebno motiviran da uspije na Australian Openu", rekao je Ivanišević i onda otkrio što će načeti Đoković dalje:

"Još jednom će ići na magnetsku rezonancu kako bi vidjelu u kakvom je stanju. Nakon toga ćemo kao momčad odlučiti koji će biti njegov idući turnir. U svakom slučaju, ne može igrati samo Grand Slamove. Mada, iskreno, sada me baš briga što  će dalje jer Novak je upravo osvojio jedan od četiri najveća."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.