Izbornik Poljske nakon Modrićeve golčine: Više ne znam koja su pravila

Foto: EPA

HRVATSKA je u drugom kolu Lige nacija u Osijeku pobijedila Poljsku 1:0 prekrasnim golom Luke Modrića u 51. minuti susreta. Momčad izbornika Zlatka Dalića tako je došla do prve pobjede u skupini nakon što je u četvrtak izgubila u gostima od Portugala. Izbornik poljske reprezentacije Michal Probierz (51) dao je izjavu nakon susreta.

"U prvom poluvremenu uspjeli smo zaustaviti Hrvatsku. Riječ je o reprezentaciji koja ima puno kvalitetnih individualaca, ali osim dva dobra ubačaja, ništa nisu uspjeli kreirati. U drugom poluvremenu je bilo izjednačeno, gol smo primili iz slobodnog udarca. Hrvati su u periodu od desetak minuta imali prilike koje nisu iskoristili", rekao je Probierz na konferenciji za medije.

Poručio je da je želio igrati u visokom tempu, kao protiv Škotske, te naglasio da je Hrvatska zasluženo pobijedila. 

"Više ne znam koja su pravila"

Probierz je dao izjavu i za poljski TVP Sport, pritom komentiravši glavnog suca utakmice, Francuza Francoisa Letexiera. "Više ne znam koja su pravila. Netko kaže da igrači ne mogu stajati pokraj živog zida, a sada su bila dvojica koja su se gurala. Pravila se mijenjaju u svakoj utakmici.

No moramo priznati da smo bili lošiji za taj jedan gol, šteta što se tako završilo. U zadnjoj minuti nam je trebao biti dosuđen prekršaj, i to očit, po mojem mišljenju, ali ne znam... Nisam ja sudac", izjavio je Probierz. Snimku Modrićevog pogotka pogledajte OVDJE.

Što kažu Pravila nogometne igre?

U Pravilima nogometne igre stoji: "Ako tri ili više igrača iz momčadi koja se brani čine 'živi zid', svi igrači momčadi koja napada moraju ostati na najmanje 1 m (1 jard) udaljenosti od "živog zida" sve dok lopta ne bude u igri."

Kao što je vidljivo na snimci, Bruno Petković i Mateo Kovačić bili su blizu poljskog živog zida, koji je činilo više od tri igrača. Petković je bio udaljeniji od Poljaka, dok je Kovačić stajao bliže.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.