Jokić quarterback dodavanjem preko cijelog terena zadivio NBA

Screenshot: Twitter

DENVER NUGGETSI pobijedili su San Antonio Spurse 110:105. Aktualni prvaci NBA lige tako su sedam utakmica prije kraja regularnog dijela sezone u mrtvoj trci s Minnesotom i Oklahomom za prvo mjesto Zapada. Meč je obilježio spektakularan duel aktualnog MVP-ja finalne serije i čudesnog rookieja Victora Wembanyame.

Nikola Jokić postigao je 42 poena (18/32 iz igre) uz 16 skokova i 6 asistencija. Sjajnom košgeterskom partijom dvostruko se upisao u povijest Nuggetsa. Ovo mu je bila 19. utakmica s 40 poena, po čemu se na drugom mjestu na vječnoj tablici Denvera izjednačio s Carmelom Anthonyjem. Ispred njih je samo Alex English s 33 takve utakmice. Jokić je sjajnim učinkom protiv Spursa po drugom kriteriju nadmašio Mela. Preskočio ga je i postao treći najbolji strijelac u povijesti Denvera. Jokić sada ima 13.978 poena, a ispred njega su samo Dan Issel s 14.659 poena i Alex English s 21.645 poena.

Iako je Jokić u sjajnoj partiji imao najmanje dodavanja, jedna njegova asistencija izazvala je oduševljenje, a njena snimka postala je viralna. Amerikanci su je nazvali Jokićevim touchdownom, što najbolje opisuje tricu Justina Holidaya nakon sjajnog dodavanja Jokića u stilu quarterbackova iz američkog nogometa. Srpski as je, naime, ispod svog koša uzeo loptu te idealno pogodio suigrača u lijevom kutu na drugom kraju terena. Holidayu je tako posluženom preostalo odraditi lakši dio posla. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.