Jug nakon 20 godina bez Lige prvaka. Ni pobjeda od 23 razlike mu nije bila dovoljna

Foto: Grgo Jelavic /PIXSELL

VATERPOLISTI Jug Adriatic osiguranja prvi put nakon sezone 2003/04. neće igrati Ligu prvaka, već svoj europski put nastavljaju u Eurokupu. U posljednjem kolu dubrovačkog turnira Jadran iz Herceg Novog je pobijedio Barcelonu 14:10 potvrdivši prvo mjesto u skupini koje vodi u elitni rang natjecanja. Jadran je tako okončao natjecanje s četiri pobjede i razlikom pogodaka 78:33 osvojivši prvo mjesto u skupini.

Nakon što je Jug u petak izgubio od Jadrana s 12:14, Dubrovčani su u zadnjem kolu priželjkivali Jadranov kiks i slavlje Barcelone, ali to se nije dogodilo. Momčad iz Herceg Novog je mirno odradila posao osvojivši bodove.

Pobjeda od 23 razlike im nije pomogla

Dubrovčani su u zadnjem kolu zaključili turnir pobjedom 24:1 protiv Banje Luke. Stjepan Brajović je zabio pet, a Mauro Prkoča i Ivuša Burđelez po četiri gola. Jedini pogodak na suprotnoj strani postigao je Srđan Stevandić. Jadran HN je prvi s 12 bodova, Jug AO na drugoj poziciji ima 9 bodova, Barcelona 6, Dinamo Bukurešt tri boda, a Banja Luka je ostala bez bodova.

Jug, jedan od najtrofejnijih klubova u povijesti vaterpola, tako neće nastupiti u elitnom rangu. Jugaši su četiri puta bili prvaci Europe, 17 puta prvaci Hrvatske, a čak 22 puta prvaci bivše države. 

Jadran HN je izborio plasman u Ligu prvaka, a igrat će u skupini s Barcelonetom, Marseilleom i Vasasom. Jugaši se okreću kvalifikacijama za skupinu Eurokupa već krajem ovog mjeseca, a u ponedjeljak, 16. rujna, doznat će suparnike.

Večeras će Ligu prvaka pokušati izboriti Mladost koju u Kragujevcu očekuje susret zadnjeg kola B skupine protiv domaćina. Uoči zadnjeg kola Radnički ima šest bodova, a Mladost i mađarski BVSC po tri boda, dok je na začelju Vouliagmeni bez bodova. Hrvatski prvak Jadran je direktno izborio skupine Lige prvaka. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.