Jurić objasnio što vlasnici Rome žele od njega: Bili su jasni i direktni

Foto: EPA

HRVATSKI trener Ivan Jurić održao je prvu konferenciju za medije otkako je u srijedu preuzeo Romu, u kojoj je naslijedio smijenjenog Danielea De Rossija. Debi na klupi rimskog kluba imat će u nedjelju u 18 sati na domaćem terenu protiv Udinesea, koji je s tri pobjede i jednim remijem ušao u talijansko prvenstvo. Roma ima tri neriješena rezultata i jedan poraz. 

"Vlasnici kluba bili su jasni i direktni. Žele pomladiti momčad, stoga su od mene tražili da razvijam igrače, ali i, naravno, ostvarujem dobre rezultate. Cilj kluba je izboriti plasman u Ligu prvaka i kontinuirano sudjelovati u njoj", rekao je Jurić, kojem je ovo najveći posao u trenerskoj karijeri, u kojoj je dosad vodio Mantovu, Crotone, Genou, Veronu i Torino.

Prije De Rossija, trener Rome bio je Jose Mourinho, no slavni Portugalac dobio je otkaz u siječnju. "Karijera me naučila da su rezultati uvijek glavni razlog dobivanja otkaza. Ne ostvaruješ li željene rezultate, riskiraš da te smijene", rekao je Jurić, koji se ljetos povezivao s Bolognom, Fiorentinom i Hajdukom, ali je sada ipak završio u Romi.

"De Rossi je napravio odličan posao"

Na pitanje što misli o prva četiri susreta Rome u Serie A, odgovorio je: "Povremeno je bilo pozitivnih stvari, a povremeno negativnih. U istoj smo utakmici mogli vidjeti dobre i loše stvari. To je nešto što moramo popraviti. Nećemo sve odbaciti.

Po mom mišljenju, Daniele je napravio odličan posao, pa i u kontekstu organizacije, rada i ponašanja igrača. Igrači su navikli na rad, momčad je fizički na vrlo dobroj razini. Želio bih uvesti elemente koje sam vidio u prošlosti. Prošle sezone vidio sam da je Roma u prvoj fazi De Rossijeve era bila vrlo agresivna i to je izgledalo kao nešto u čemu su igrači uživali.

Važnije od fizičkog intenziteta jest znati svoju poziciju i stvoriti uravnoteženu momčad. Mnogi igrači koje sam imao u Torinu nisu odgovarali mom nogometu, ali su se na kraju prilagodili. Moja ideja je i dalje biti agresivan i igrati s visokim pritiskom", najavio je Jurić.

Jurićev ugovor vrijedi do kraja sezone

Veznjak Rome Nicola Zalewski (22) izbačen je iz momčadi nakon što je odbio transfer u Galatasaray, pišu talijanski mediji. Jurić je otkrio da se taj problem rješava. "On mi se jako sviđa kao igrač i mogao bi nam biti jako važan u nastavku sezone", smatra Jurić.

Jurić je potpisao ugovor koji vrijedi do kraja sezone. Kvalificira li se u Ligu prvaka, bit će produljen na još jednu sezonu. "Trener sam već 14 godina i Roma je najveći klub koji sam vodio. Ne mogu poreći da je to velika prilika. A kada se ona pojavi, ne razmišlja se o ugovoru, već samo o dokazivanju da sam dorastao tome. Gledajući momčad mislim da možemo biti dobri", zaključio je Jurić.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.