VIDEO Tsitsipas pet minuta odbijao igrati protiv Medvedeva. "Zašto mi to radiš?"

Foto: Profimedia

DANIL MEDVEDEV (28) pobijedio je Stefanosa Tsitsipasa (26) s 2:0 u setovima (7:6, 6:3) i tako prošao u četvrtfinale Masters 1000 turnira u Šangaju. Bio je to njihov 14. međusobni meč i deseta pobjeda ruskog tenisača koji drži peto mjesto svjetskog poretka. 

Meč je obilježila rasprava Tsitsipasa sa sucem Fergusom Murphyjem u drugom setu. Tsitsipas je pri rezultatu 15:30 dobio upozorenje zbog prekoračenja roka za servis, čime je grčki tenisač izgubio prvi servis. "Zašto mi to radiš, čovječe?" pitao je Tsitsipas suca, koji mu je objasnio da se sat automatski pokreće.

Tsitsipas se nije pomirio s tim objašnjenjem. "Zašto ste protiv mene? Posljednji mjeseci su bili užasni, ne razumijem što vam je", rekao je 12. tenisač svijeta s 11 titula u karijeri, od kojih je jednu uzeo ove godine. Murphy je poručio Tsitsipasu da bi gledanjem većeg broja mečeva shvatio da tenisači često dobivaju kazne zbog kršenja roka za serviranje. "Moraš pratiti sat", istaknuo je sudac.

Tsitsipas: "Zar nikad u životu niste igrali tenis?" Murphy: "Nisam tako dobar kao ti, ali igrao sam"

Uslijedili su Tsitsipasova dvostruka pogreška na servisu i uspješan suparnički forhend. Grk je ponovno bio nezadovoljan te je odbijao pet minuta igrati dok supervizor nije došao na teren. Medvedev je za to vrijeme stajao na osnovnoj liniji i čekao rasplet situacije.

"Zar nikad u životu niste igrali tenis?" pitao je Tsitsipas, nekad treći na ATP ljestvici. "Čini se da nemate pojma o tenisu", nastavio je Tsitsipas, na što je dobio Murphyjev odgovor: "Nisam tako dobar kao ti, ali igrao sam tenis."

Supervizor je u konačnici sišao na teren i podsjetio Tsitsipasa na automatsko pokretanje sata za servis. Grčki tenisač je nastavio igrati i na kraju izgubio. Snimku cijele situacije pogledajte OVDJE

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.