Kyrie Irving mijenja reprezentaciju?

Foto: Profimedia

IZBORNIK košarkaške reprezentacije SAD-a na ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu nije vodio Kyrieja Irvinga (32), playmakera Dallas Mavericksa. Steve Kerr je takvom odlukom iznenadio brojne fanove košarke, a sada se pojavila i priča da možda Kerr više neće ni moći zvati Irvinga u reprezentaciju.

Naime, kako piše ugledni The Athletic, Irving bi mogao promijeniti reprezentaciju. S obzirom na to da je rođen u Melbourneu, ne postoji nijedna prepreka da na sljedećim Olimpijskim igrama, onima 2028. godine, nosi dres Australije. Jedini detalj koji se u toj priči čini sporan je činjenica da će Irving tada imati 36 godina, pa je upitno koliko će biti u formi za takav angažman.

Irving je dosad u karijeri osvajao medalje kao dio reprezentacije SAD-a. Ima zlatnu medalju sa Svjetskog prvenstva 2014. u Španjolskoj, a dvije godine kasnije je s SAD-om osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Od 2023. nastupa za Dallas Maverickse, a ranije u karijeri nastupao je za Brooklyn Netse, Boston Celticse i Cleveland Cavalierse, s kojima je osvojio i naslov prvaka. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.