Mektić i Koolhof poraženi u finalu Basela

Foto: EPA

HRVATSKI tenisač Nikola Mektić i njegov partner, Nizozemac Wesley Koolhof, prvi nositelji ATP turnira u Baselu, ostali su bez naslova pobjednika. U finalu dvoranskog turnira u švicarskom gradu Britanac Jamie Murray i Australac John Peers su bili bolji od Mektića i Koolhofa sa 6:3, 7:5.

U prvom gemu finala Mektić i Koolhof su odmah oduzeli servis suparnicima, ali do kraja prve dionice je britansko-australski par ne samo nadoknadio zaostatak već je s drugim breakom dobio prvi set 6:3. Murray i Peers su prvi došli do breaka prednosti u drugom setu, ali su se iz 2:4 ponora Mektić i Koolhof uspjeli vratiti.

Kratkotrajan je to bio povratak prvih nositelja u Baselu jer su kod 5:5 još jednom izgubili svoj servis. Murray i Peers su potom odservirali za pobjedu i novi trofej u karijeri. Mektiću i Koolhofu je Basel bio šesto finale na ATP turnirima tijekom 2024. godine, a ostali su, barem zasad, na četiri trofeja. Slavili su u Aucklandu, Rotterdamu te na Masters 1000 turnirima u Indian Wellsu i Šangaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.