Modrić: Odluka je donesena

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ rekao je da se da nada da će produžiti ugovor s Real Madridom i da se nada da će kad završi klupsku karijeru imati oproštaj od kluba kakav je imao Toni Kroos. Ne skriva želju da bi volio ostati u Realu još jednu godinu i tvrdi da je "odluka o njegovoj budućnosti već donesena". Kakva je ta odluka nije želio otkriti u intervjuu španjolskoj radijskoj postaji COPE. 

Realu u ovoj sezoni predstoji još utakmica finala Lige prvaka. Igrat će je na Wembleyju u subotu protiv Borussije Dortmund, a španjolski mediji pretpostavljaju da bi nakon nje mogla stići obavijest o produženju Reala s kapetanom hrvatske reprezentacije. Modriću, koji od ljeta 2012. igra za Real Madrid, ugovor istječe za mjesec dana. Odbio je govoriti o pregovorima s upravom oko produženja suradnje.

Prvo finale Lige prvaka, onda objava o nastavku karijere

"Ne mogu ništa reći. Sada je finale Lige prvaka pa moramo biti usredotočeni. Ostalo će se znati kada bude vrijeme", rekao je Modrić na pitanje o ostanku u Madridu te dodao da se nada da će se to dogoditi.

"Jedva čekam tu utakmicu. Pripremam se za nju kao da ću igrati. Ne budem li igrao od početka, ući ću kasnije. Osjećam se jako dobro, fizički i psihički", objasnio je hrvatski veznjak i najstariji igrač madridskog velikana. 

Ove sezone je nastupio u 45 utakmica od čega je polovica bila u početnoj postavi. Trener Carlo Ancelotti provodi klupsku politiku pomlađivanja momčadi zbog čega Modrića često ostavlja na klupi. Modrić je poručio da "nikada neće prihvatiti" da ne igra, nego će se boriti za mjesto u momčadi, ali bit će na dispoziciji ekipi kada joj zatreba.

Dobar odnos s Ancelottijem

"U početku mi je bilo to teško razumjeti jer sam tijekom čitave karijere bio u početnom sastavu. Kasnije sam prihvatio tu svoju novu ulogu te mislim da sam dobro odigrao i da je trener zadovoljan. Mislim da sam to dobro radio dosad", izjavio je.

Rekao je i da je njegov odnos s Ancelottijem "manje-više dobar kao i uvijek". "Odnos se nije promijenio puno. Međusobno se poštujemo i razgovaramo kao i uvijek. No naravno da nisam zadovoljan kada ne igram", rekao je.

Modrić nije rekao do kada misli igrati profesionalni nogomet, ali "osjeća se snažnim" da i dalje bude "među elitnim nogometašima". Izjavio je da ne razmišlja o trenerskom poslu, nego isključivo o nastavku igranja.

Ostanak u Madridu i nakon karijere

"Igračku karijeru želim završiti u Real Madridu. San mi je oprostiti se od igranja u klubu mog života, u mom domu. No ne može se uvijek dogoditi ono što želiš", rekao je i dodao da se jednog dana nada "oproštaju na Santiago Bernabeuu kakav je imao Toni Kroos" prošli vikend.

S predsjednikom Florentinom Perezom ima dobar odnos.

"Kada završim igračku karijeru, ostat ću u Madridu. To nam je plan. Obitelj, moja supruga i djeca, imaju važnu ulogu u mojim odlukama. Oni su zadovoljni u Madridu, osjećaju se ovdje kao doma, tu su im prijatelji. Madrid je naš dom. Ljudi nas vole i poštuju pa smo zadovoljni", zaključio je Modrić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.