bundesliga

Nijemci potvrdili: Salihamidžić dobiva veliko unaprjeđenje u Bayernu

Foto: EPA

HASAN SALIHAMIDŽIĆ dobit će 2020. godine novu funkciju u Bayernu, potvrdili su Kicker i Bild.

Predsjednik Bayerna Uli Hoeness 15. studenoga odlazi s pozicije predsjednika kluba, a na posljednjoj sjednici prije odlaska bi trebao promovirati Salihamidžića u novog direktora sporta. Herbert Hainer, čovjek koji će naslijediti Hoenessa, također je veliki zagovarač ove odluke.

Salihamidžić bi tako imao puno više ovlasti i posljednju riječ kod gotovo svakog transfera. To dosad nije imao, što je često znao isticati u javnosti. Ogroman je to skok u odnosu na trenutnu poziciju sportskog direktora koju obnaša, a na kojoj su ovlasti oko prodaje i kupovine igrača ipak puno manje.

Također, bivši BiH reprezentativac trebao bi nadgledati cijelu momčad, planirati budućnost omladinskih pogona i nadgledati transfere u općenitom smislu. Svaki transfer koji bi dosezao vrijednost preko 25 milijuna eura trebao bi proći dodatnu provjeru i dobiti potvrdu uprave.

Tko će doći na upražnjeno Salihamidžićevo mjesto sportskog direktora, zasad je nepoznato.

Doveo je ključna pojačanja u Kovačevom mandatu

Braco je u klubu od 2017., a Bayern je zadovoljan njegovim radom, što je potvrdio i direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge.

"Mislim da se jako dobro razvio kao sportski direktor. Stekao je puno iskustva posljednje dvije godine i puno toga je naučio. Radi dobar posao i htio bih da mu se produlji ugovor koji istječe sljedećeg ljeta. Hoće li postati direktor sporta, to će odlučiti upravni odbor. Ja sam svakako za takvu ideju", rekla je njemačka legenda.

Salihamidžić je u Bayern doveo Alphonsa Daviesa, Benjamina Pavarda i Lucasa Hernandeza koji su se ispostavili ključnim pojačanjima za Bavarce. Sve je to radio u suradnji s Nikom Kovačem koji je nedavno odstupio s klupe njemačkog prvaka. U svojoj novoj ulozi.


Hoeness ga branio od kritičara u TV emisiji

Nevolje u Bayernu glavna su tema njemačke sportske javnosti nakon Kovačeva odlaska pa je u sportskom talk showu "Doppelpass" pred koji dan meta kritika bio i Salihamidžić.

U trenutku kad su gosti govorili o lošim potezima bivšeg reprezentativca BiH, studio je nazvao predsjednik Bayerna Uli Hoeness koji je stao u obranu svog sportskog direktora.

''Bit ću iskren, Hasan je ove godine napravio dobar posao. Dozvolite da vas podsjetim na transfere Pavarda, Hernándeza i mladog Davisa. Sretni smo što smo napravili senzacionalne transfere s ova tri igrača", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.