Nijemci žestoko nagazili Kloppa: Isti je kao i svi drugi. Lažan je kao njegovi zubi

Foto: EPA

JURGEN KLOPP (57) od 1. siječnja 2025. bit će globalni šef nogometa Red Bulla, objavio je nogometni insajder Florian Plettenberg. Njemački novinar objasnio je kako će Klopp savjetovati sve klubove koji su u vlasništvu Red Bulla, kao što su Leipzig, Salzburg i New York. Pomagat će im u treniranju, razvoju nogometne filozofije, razvoju i dovođenju trenera i igrača te sličnim zadacima.

Klopp je već potpisao dugogodišnji ugovor, u koji je ugradio klauzulu prema kojoj može napustiti svoj novi posao kako bi potencijalno u budućnosti postao izbornik njemačke reprezentacije, koju trenutačno vodi Julian Nagelsmann (37), čiji ugovor vrijedi do ljeta 2026. godine. No nije svima najbolje sjela novost o njegovom novom angažmanu. Posebno se to odnosi na njemačke medije.

Je li se Klopp prodao?

"Nakon gotovo 25 godina na liniji uz teren, nisam mogao biti uzbuđeniji što sam se uključio u ovakav projekt", rekao je Klopp o svojoj odluci da preuzme ključnu ulogu u jednom od najmasovnijih i najglobalnijih brendova na svijetu.

Dio fanova i medija smatra kako je ovime Klopp "izdao svoje ideale". Često je u javnosti bio percipiran kao "posljednja brana od modernog nogometa, čovjek koji radi na pogon strasti koju pruža Anfield ili 'žuti zid' Borussije Dortmund, a ne bezdušna korporacija", piše Der Spiegel.

Njegova odluka da tradicionalne vrijednosti nogometa promijeni modelom uspjeha temeljenog na novcu natjerala je novinare da iz naftalina izvuku njegove izjave o modernom nogometu, poput one da nikad ne bi vodio klubove koji "novcem mogu kupiti sve što im nedostaje jer bi to bilo poput igranja igrice".

"Lažan je kao i njegovi zubi"

"Klopp se Liverpoolu predstavio kao 'The Normal One', za razliku od 'The Special One', Mourinha, što mu je priskrbilo pohvale. Sada, mnogi vjeruju da je isti kao i drugi u ovoj industriji i da samo slijedi novac. Ova vijest je izazvala vrlo ružne osjećaje među navijačima", dodaje Der Spiegel.

Kritikama se pridružio i t-online, a najžešći je bio Gunter Klein, novinar Münchner Merkura. On je na svojem X profilu (Twitteru) objavio: "Klopp je lažan kao i njegovi zubi." Referirao se na izjavu iz 2019. u kojoj je Klopp objasnio kako je ugradio umjetne zube jer je stalno imao probleme s bolovima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.