Katastrofa hrvatskog trenera u kvalifikacijama za SP. Primio 12 golova u tri utakmice

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Australije svladali su u Adelaideu reprezentaciju Kine s 3:1 (1:1) u utakmici 3. kola azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. i tako došli do prve pobjede, dok je momčad pod vodstvom Branka Ivankovića doživjela i treći poraz.

Dvoboj na Adelaide Ovalu je dobro počeo za kineske nogometaše jer su u 20. minuti poveli golom Xie Wennenga. No pogotkom braniča Lewisa Millera u drugoj minuti sučevog dodatka u prvom dijelu započeo je preokret Australaca. U 53. minuti Craig Goodwin je donio prednost domaćoj reprezentaciji, a konačnih 3:1 postavio je Nishan Velupillay u 92. minuti pa je novoizabrani australski izbornik Tony Popovic uspješno započeo svoju eru na klupi Socceroosa.

Australija se s četiri boda probila na treće mjesto ljestvice skupine C azijskih kvalifikacija za SP 2026. na koje će se izravno plasirati prve dvije reprezentacije, dok će treća i četvrta momčad iz svake od tri skupina izboriti nastup u razigravanju. Zasad su ispred Australaca Japan s maksimalnih šest bodova iz dva nastupa te Saudijska Arabija, koja je u dvije utakmice osvojila četiri boda.

Teški dani za Ivankovića

Četvrti je Bahrein s tri boda, a peta Indonezija s dva. Kina je na dnu bez bodova, s gol-razlikom 2:12. Branko Ivanković je kinesku reprezentaciju preuzeo u veljači ove godine, a pod njegovim vodstvom su kineski nogometaši u sedam utakmica ostvarili jednu pobjedu, dvaput su odigrali neodlučeno, a protiv Australije su doživjeli četvrti uzastopni poraz.

U tim utakmicama Kinezi su igrali protiv ponajboljih reprezentacija iz Azijske konfederacije (Južna Koreja, Japan, Saudijska Arabija). Prije nešto više od mjesec dana, u prvom kolu ove kvalifikacijske skupine, reprezentacija Japana je u Saitami s čak 7:0 pobijedila Kinu.

Ivanković je trener već 33 godine. Tijekom nje je vodio Varteks, Segestu, Rijeku, Hannover, Iran, Shandong, Al Wahdu, Al Ettifaq, Persepolis, Al Ahli i Oman. Bio je pomoćnik Ćiri Blaževiću u hrvatskoj reprezentaciji, a u dva navrata je vodio i Dinamo, s kojim je osvojio dva prvenstva i kup te je u Europi izbacio Ajax.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.