Hajduk doveo dvojicu mladih igrača iz Šahtara. Preporučio ih Srna

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

HAJDUK je doveo dvojicu mladih Ukrajinaca. Braća Denis i Roman Planinski na Poljud stižu iz Šahtara. Denis je po vokaciji branič, reprezentativac je Ukrajine do 16 godina. Roman je 2009. godište, igra na poziciji veznjaka. U klub su stigli na preporuku Darija Srne, sportskog direktora Šahtara.

Nije ovo prvi put da ukrajinski nogometaši dolaze u Hajduk otkako je Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu, nekolicina igrača je već stigla u Split, gotovo uvijek u omladinske kategorije koje vide kao šansu da se nametnu i naprave ključne korake u karijeri kad je u pitanju prelazak iz juniorskog u seniorski nogomet.

Već su poslovali

Ranije je Hajduk sa Srnom dogovarao i potencijalni transfer igrača za prvu momčad. Radilo se tada o 19-godišnjem Newertonu, kojeg je Srna preporučio Hajduku nakon što su odigrali prijateljsku utakmicu tijekom priprema za ovu sezonu.

Srna je tada za Dalmatinski portal otkrio da je bio na večeri s trenerom Gennarom Gattusom te dodao kako želi pomoći Hajduku i oko dovođenja igrača. Talijanski trener traži dva krilna napadača. "Imamo igrača za Hajduk. Pričali smo o jednom Brazilcu, ali moramo sačekati i vidjeti hoće li biti šanse da ode u Hajduk. Trenutačno je ozlijeđen, on je naš treći krilni napadač. Moramo vidjeti tko će doći, a tko otići. Uvijek sam na dispoziciji Hajduku, imam hajdučko srce", rekao je Srna.

Šahtar ima četiri Brazilca na krilima, ali samo jedan na toj utakmici nije bio u zapisniku

Aktualni ukrajinski prvak na raspolaganju ima čak četiri Brazilca na krilnim pozicijama. To su Kevin (21), Eguinaldo (19), Pedrinho (26) i Newerton (19). S obzirom na to da je Srna napomenuo da je onaj koji bi mogao doći u Hajduk trenutno ozlijeđen, metodom dedukcije došli smo do zaključka da se radi o Newertonu budući da jedino on od Brazilaca jučer nije bio u zapisniku utakmice Šahtara i Hajduka.

Radi se o desnonogom igraču sitne građe koji je visok svega 167 cm i igra na poziciji lijevog krila. Prošao je omladinski pogon Sao Paula te igrao za mlađe kategorije do U-20 momčadi, ali nije debitirao za prvu momčad. Šahtar ga je prošlog ljeta kupio za 3.6 milijuna eura te je potpisao ugovor s ukrajinskim prvakom do ljeta 2028. godine, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 2.5 milijuna eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.