Škotska u neviđenim problemima pred Hrvatsku. Ozlijeđeno joj 12 igrača

Foto: EPA

PRED hrvatskom nogometnom reprezentacijom, koja nakon Europskog prvenstva igra u novom ruhu i formaciji, novi su izazovi. Momčad izbornika Zlatka Dalića u subotu 12. listopada igrat će protiv Škotske na Maksimiru, dok je u utorak 15. listopada čeka gostovanje u Poljskoj. Hrvatska je natjecanje u Ligi nacija otvorila porazom u Portugalu (2:1), nakon čega je u Osijeku savladala Poljsku (1:0).

No škotski izbornik Steve Clark se uoči susreta s Hrvatskom našao u dosad neviđenim problemima. Naime, zbog ozljeda ne može računati na čak 12 igrača koji su inače u krugu reprezentacije, a nedavno je saznao za još jedan velik udarac. Naime, ozlijedio se prvi izbor za golmana Angus Gunn koji brani u Norwichu, pa će na Maksimir na gol vjerojatno stati 41-godišnji Craig Gordon iz Heartsa.

Teški dani za Škotsku

Škotska se nalazi na dnu skupine s nula bodova nakon poraza od Poljske (2:3) i Portugala (2:1) u prva dva kola. Uz to, izbornik Steve Clark ima problema s ozljedama u trenutku kad je reprezentativni sastav na jednoj pobjedi u zadnjih 14 utakmica.

Preciznije, Škotska je posljednju pobjedu upisala 3. lipnja u prijateljskoj utakmici s Gibraltarom (2:0), dok je u službenoj utakmici posljednji put slavila u rujnu 2023., kada je nadigrala Cipar (0:3) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Škotska je na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u grupnoj fazi izgubila od domaćina Njemačke (5:1) i Mađarske (0:1) te remizirala sa Švicarskom (1:1). Daily Mail piše da je time splasnuo entuzijazam uoči turnira, dok bi novim porazima postale upitne pozicije trenerskog stožera reprezentacije.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.