Nogometaš u Saudijskoj Arabiji od prosinca nije dobio plaću. L'Equipe: Očajan je

Foto: EPA

ALŽIRSKI nogometaš Haris Belkebla se, kao i mnogi drugi nogometaši, odlučio preseliti u Saudijsku Arabiju kad je dobio financijski vrlo izdašnu ponudu tamošnjeg kluba. Radi se o drugoligašu Al Ohodu, ali usprkos tome, obećan mu je ugovor kakav bi u Europi mogao samo sanjati.

Ipak, stvari su vrlo brzo pošle po zlu. Naime, L'Equipe je objavio da Belkebla od prosinca nije dobio plaću i da se zbog toga našao u ogromnim problemima jer ne može plaćati stanarinu, a ni financirati svoje ostale životne potrebe. "Očajan je i želi pobjeći", navodi L'Equipe u svom tekstu.

Moći će besplatno napustiti klub

Usprkos toj situaciji Belkebla je nastavio igrati za klub kojem se pridružio 12. rujna 2023. godine kako bi mu pomogao da se spasi od ispadanja. Sada je odlučio poduzeti pravne korake i kontaktirati FIFA-u kako bi mu se omogućilo da raskine ugovor i oslobodi se ugovora.

Prema pravilima FIFA-e, Belkebla može raskinuti ugovor ako mu klub ne isplati zaostale plaće u roku od 15 dana. Ohod sad ima rok do 19. lipnja da mu isplati plaće inače će alžirski nogometaš moći napustiti klub. Ranije u karijeri Belkebla je igrao za Valenciennes, Tours i Brest. Za reprezentaciju Alžira nastupio je 11 puta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.