Novi napadač Hrvatske: Modrića i Perišića znam samo s TV-a i YouTubea

Foto: Joao Rico/PIXSELL

HRVATSKA je u Lisabonu izgubila od Portugala 2:1 u prvom susretu skupine 1 najvišeg ranga Lige nacija. Izbornik Zlatko Dalić nakon utakmice istaknuo je po jednog igrača po lošem i dobrom. Kritizirao je stopera Martina Pongračića i objasnio zašto ga je zamijenio već na poluvremenu.

S druge strane, pohvalio je Igora Matanovića (21). Mladi napadač Eintrachta iz Frankfurta ušao je u 61. minuti umjesto Martina Baturine te zadovoljio izbornika. Matanoviću je to bio debi za Hrvatsku, a danas je na konferenciji za medije odgovarao na pitanja novinara te najavio utakmicu s Poljskom, koja će se igrati u nedjelju u 20:45 na osječkoj Opus Areni.

Jesu li se slegnuli dojmovi?

Čast mi je igrati za Hrvatsku. Kao dijete sam samo razmišljao o tome da ću igrati za Hrvatsku. Jučer je bio taj dan. Čast mi je igrati s takvim igračima, bilo je jako lijepo.

Rekli ste jučer da ste mogli igrati i bolje. Prema statistici, u 30 minuta imali ste pet udaraca, od kojih su tri išla u okvir, i čak 11 dodira s loptom u suparničkom šesnaestercu. To je impresivno u tako malo vremena. Jeste li sada zadovoljniji?

Znao sam i jučer da utakmica nije bila loša. Dobro smo igrali protiv jakih Portugalaca. Imali smo šansu pobijediti. Dobro smo igrali, ali šteta što par šansi nije ušlo. Možemo biti zadovoljni. Idemo dalje na Poljsku, moramo analizirati što je bilo dobro, a što loše.

Kako se osjećate u reprezentativnom okruženju, kako je trenirati s Modrićem, Perišićem i ostalima?

Te igrače znam samo s televizije i YouTubea. Velika je čast biti s njima u svlačionici, na treningu i utakmici. To je velika čast. Moram uživati u ovakvim trenucima.

Što Vam je izbornik rekao poslije utakmice?

Iskreno, nije puno rekao. Kao što smo rekli, imali smo dobrih trenutaka i dobro smo igrali, ali protiv Portugalaca moraš biti cijelo vrijeme 100 posto koncentriran. Izgubiš li Ronalda iz vida, odmah će ti zabiti gol. To je kvaliteta Portugalaca.

Očekujete li da u Osijeku budete u prvoj postavi?

Tek sam igrao 30 minuta. Moram ići korak po korak, to izbornik odlučuje. Dobijem li šansu, dat ću sve od sebe, ostavit ću srce na terenu.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.