Olić: Imamo široku bazu talentiranih igrača. Pokazat ćemo kvalitetu

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

IZBORNIK mlade hrvatske reprezentacije do 21 godine Ivica Olić objavio je popis igrača na koje računa za završna dva kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se iduće godine igra u Slovačkoj. Hrvatska 11.10. igra protiv Andore u Koprivnici, a četiri dana kasnije na istom mjestu protiv Grčke. 

Novo ime na Olićevom popisu je Matia Barzic Gutiérrez, 20-godišnji stoper rođen u Madridu koji ima španjolsko i hrvatsko državljanstvo. Barzic je ove sezone debitirao za prvu ekipu Elchea u drugom rangu španjolskog nogometa. Hrvatska je trenutno treća s bodom i utakmicom manje od Grčke. Drugoplasirane reprezentacije svih skupina rangiraju se po učinku i najbolje tri izborit će direktan plasman na Europsko prvenstvo. Reprezentacije smještene od četvrtog do devetog mjesta igrat će u doigravanju.

"Siguran sam da ćemo ostati u utrci za plasman na Europsko prvenstvo"

Povodom okupljanja reprezentacije Olić je rekao: "Pred nama su iznimno važne utakmice protiv Andore i Grčke. Prošlo je malo vremena od posljednjeg okupljanja, tako da većih promjena na popisu nije bilo. Raduje me što imamo široku bazu talentiranih igrača, a popis od 23 igrača koje smo pozvali reflektira našu vjeru u snagu ove ekipe. Također, poslali smo osam pretpoziva jer želimo biti spremni za svaku situaciju i ostaviti prostor za dodatne opcije, ovisno o razvoju događaja.

Nakon posljednjih utakmica, gdje smo upisali pobjedu protiv Farskih Otoka i poraz od Portugala, važno je da iduća dva susreta odradimo kvalitetno i ozbiljno. Naša pozicija na tablici zahtijeva maksimalnu koncentraciju i odgovornost te očekujem da ćemo na domaćem terenu u Koprivnici pružiti kvalitetnu igru i pokazati kvalitetu. Siguran sam da ćemo uz takav nastup ostvariti željene rezultate i ostati u utrci za plasman na Europsko prvenstvo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.