Zlatan o sjajnom sunarodnjaku: Netko mora preuzeti moju ulogu. On je fantastičan

Foto: EPA

PROŠLOG vikenda Milan je pobijedio Inter na San Siru u gradskom derbiju petog kola talijanske Serije A golom Mattea Gabbije u 89. minuti i tako prekinuo njegovu dominaciju u derbijima. Naime, Inter je prethodno slavio u čak šest uzastopnih derbija nad Milanom.

Veliku pobjedu Milana je u društvu legende i člana Uprave kluba Zlatana Ibrahimovića gledao njegov sunarodnjak Armand Duplantis, najbolji atletičar današnjice i jedan od najboljih sportaša uopće. Dvadesetčetverogodišnji skakač s motkom iz Švedske trenutno je na vrhuncu karijere u kojoj neprekidno piše povijest.

Deset puta rušio svjetski rekord

Nedavno je Duplantis 10. put u karijeri srušio svjetski rekord u skoku s motkom, samo 20 dana nakon što je drugi put osvojio naslov olimpijskog pobjednika. Na mitingu Dijamantne lige u poljskom Chorzowu preskočio je 6.26 m. Uz dva naslova olimpijskog prvaka ima i dva svjetska naslova, a četiri puta bio je pobjednik Dijamantne lige.

Duplanitsu se u razgovoru za medije naklonio i Ibrahimović: "Sada kada sam završio s igranjem nogometa, netko mora preuzeti moju ulogu i učiniti velike stvari za Švedsku, a to je ono što Armand radi uvijek iznova, jer on je fantastičan predstavnik zemlje."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.