Peđa Mijatović o slavlju zvijezde Reala: Nanosi si štetu. Nije mi jasno zašto to radi

Foto: EPA

SINOĆ je u petom kolu španjolske La Lige Real Madrid u gostima, nakon dva pogođena jedanaesterca, pobijedio Real Sociedad 2:0. Nakon dva remija bila je ovo prva gostujuća pobjeda Reala na startu nove sezone. Real Sociedad je ostavio odličan dojam, ali nije imao sreće. Baski su tri puta pogađali okvir gola, od čega ga je dva puta tresao mladi hrvatski reprezentativac Luka Sučić.

Sučić je u domaćem sastavu zamijenjen u 76. minuti, dok je Luka Modrić odigrao cijelu utakmicu za Madriđane. Prvi penal za goste iz Madrida je u 58. minuti u gol pretvorio Brazilac Vinicius Junior, a u 75. je s bijele točke pogodio Francuz Kylian Mbappe.

Prilikom slavlja svog gola, Vinicius je prstom ušutkavao domaću publiku. Tamnoputi Brazilac nerijetko je bio žrtva rasizma na gostovanjima diljem Španjolske i poznat je po neprijateljskom odnosu s gotovo svim navijačima drugih klubova, ali njegov potez nije se svidio Peđi Mijatoviću, bivšem napadaču Reala. 

"Baca kamenje na svoj krov"

Mijatović je na Carrusel Deportivu, gdje je stručni sukomentator, rekao: "Baca kamenje na svoj krov. Nije mi jasno zašto to radi jer si nanosi štetu. Zna u kakvoj je situaciji, a on dodatno provocira publiku. Znam da navijačima Reala ovakvo ponašanje ne sjeda najbolje."

Mijatović je rođen u Podgorici 1969. godine. Bio je dio slavne generacije koja je 1987. donijela Jugoslaviji juniorski svjetski naslov u Čileu. Njegov gol glavom Brazilu u četvrtfinalu turnira usmjerio je momčad Mirka Jozića na put prema tituli. 

Realu je 1998. u finalu Lige prvaka golom protiv Juventusa donio prvi naslov prvaka Europe nakon 32 godine posta, a godinu dana ranije bio je drugi u izboru za Zlatnu loptu. Ispred njega je bio samo Ronaldo Nazario. Nakon Reala Mijatović je igrao s Batistutom u Fiorentini, a kasnije je tri godine bio i sportski direktor Reala. U karijeri je još nastupao za Partizan. Budućnost, Valenciju i Levante.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.