Pogledajte kako je najgora reprezentacija svijeta proslavila pobjedu nakon 20 godina

Screenshot: X

SAN MARINO je pobijedio Lihtenštajn 1:0 u prvom kolu Lige D Lige nacija. Prvu i povijesnu pobjedu u nekoj natjecateljskoj utakmici San Marinu donio je 19-godišnji Nicko Sensoli u 53. minuti. Ovo je bila prva pobjeda San Marina nakon 20 godina, četiri mjeseca i osam dana, odnosno nakon čak 142 utakmice.

Prije ove utakmice San Marino je posljednji put pobijedio 24. travnja 2004. godine, kada je također nadigrao Lihtenštajn, no to je bila prijateljska utakmica. Pogodak San Marina bio je prilično sretan jer je nespretno kiksao stoper Sandro Wieser, koji je naivno poslao loptu prema svom golu. Ondje se najbolje snašao mladi Sensoli, koji je iskoristio situaciju i pogodio za veliku radost najslabije reprezentacije svijeta.

Veliko slavlje igrača San Marina

Društvenim mrežama nakon pobjede kruži snimka iz svlačionice San Marina. Naravno, nogometaši su bili oduševljeni. Reprezentacija San Marina vrijedi 885 tisuća eura prema Transfermarktu. Igrači te reprezentacije igraju u klubovima iz svoje malene zemlje te u talijanskim niželigašima, najčešće amaterskim momčadima.

U ovoj skupini Lige nacija nalazi se još i reprezentacija Gibraltara. San Marino je posljednja, 210. reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici, dok Lihtenštajn trenutno drži 199. mjesto.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.