Modrić opisao što su Realovi igrači dogovarali s Ancelottijem nakon očajnih 45 minuta

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ (39) odigrao je 71 minutu u 5:2 pobjedi Reala nad Borussijom Dortmund u trećem kolu Lige prvaka. Španjolska Marca je Modrića za izvedbu u ovoj utakmici nagradila ocjenom 7, a više od njega dobili su samo Vinicius (10), Jude Bellingham (9) i Kylian Mbappé (8). Jednaku ocjenu kao Modrić dobili su Thibaut Courtois, Lucas Vazquez, Federico Valverde i Rodrygo.

U razgovoru za CBS Sports Realov kapetan je kratko analizirao oba poluvremena. Podsjetimo, Nijemci su nakon prvih 45 minuta vodili 2:0: "U prvom dijelu smo bili zbilja loši, dopustili smo im da prejednostavno stvaraju igru. Bili smo predaleko od njih, nismo bili agresivni. To je najkraći zaključak prvog dijela."

Modrićeva analiza

Borussia je povela u 30. minuti golom Malena, a u 34. je Gittens povisio na dva razlike. U 60. minuti smanjuje Rudiger, a dvije minute potom Vinicius Junior izjednačuje na 2:2. Lucas Vazquez strijelac je za 3:2 i preokret Reala, a u 86. i 93. Vinicius zabija još dva gola za konačnih 5:2 aktualnog prvaka Europe.

"Uoči nastavka smo razgovarali, rekli smo da moramo biti agresivniji, stajati više na terenu i što prije zabiti gol. Tako smo probudili navijače, a to se uvijek događa na Bernabéuu i opet je promijenilo utakmicu.

Tako ova momčad mora uvijek igrati jer ima golemu koncentraciju kvalitete. Mentalno moraš napasti utakmicu kao danas u drugom dijelu, pogotovo u ovom natjecanju, koje je nama toliko posebno."

Grafike: Sofascore

Otkrio je što je Ancelotti rekao igračima na poluvremenu: "Rekao nam je da zaboravimo na prvi dio, da se promijenimo i budemo agresivniji, da ih stišćemo visoko i da se krećemo bez lopte. To smo i napravili."

Progovorio o budućnosti u klubu

Nije mogao izbjeći pitanje o svom statusu u klubu. Modrić ove sezone ima 660 odigranih minuta. Skupio je 14 nastupa i tri asistencije za Real Madrid. "Ne znam što bih vam rekao", započeo je uz osmijeh pa nastavio:

"Momčad je najvažnija, a ja sam tu da pomognem. Osjećam se dobro fizički i mentalno, a kad sam takav, znam što mogu pružiti momčadi. Dok sam tu, želim igrati, ali na kraju o tome koliko će me koristiti odlučuje trener. Ja uvijek želim igrati jer se osjećam dobro. Ne sviđa mi se kad me podsjećaju na dob, najvažnije je što daješ i kako se osjećaš na terenu. Zasad sam sretan."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.