Ovdje se tresao Schalke, a padali HNL velikani. Ovako danas izgleda stadion u Velikoj

Photo: Borna Jaksic/PIXSELL

OSIJEK je uz puno muke prošao u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog kupa. Na gostovanju u Velikoj kod četvrtoligaša Slavonije iz Požege pobijedio je 2:1, ali je gubio sve do 84. minute. Dvama brzim golovima momčad Federica Coppitellija ipak je uspjela kreirati preokret i izboriti mjesto među najboljih osam.

Nostalgija u Velikoj

Za mnoge u publici bila je ovo utakmica koja je probudila nostalgiju jer se igrala na kultnom HNL stadionu u Velikoj. Na ovom je stadionu nekada igrao Kamen Ingrad, hit-klub Vlade Zeca, koji je 2002. igrao i u Kupu UEFA-a. Klub iz Velike ispao je tijesno od tada moćnog njemačkog Schalkea.

Stadion Kamena izgrađen je prije 22 godine i ispunjavao je sve kriterije UEFA-e. Danas je u zapuštenom stanju. Kamen Ingrad je od 2009. ponovno aktualan, ali pod imenom NK Papuk Velika. Klub se natječe u MŽNL Slavonski Brod - Požega, a svoje utakmice igra na stadionu na kojem su nekada padali hrvatski velikani.

Međutim, stadion je danas u lošem stanju. Svjedoče tome i fotografije koje su jučer stigle iz Velike, koje možete pogledati u našoj galeriji. ŠRC Velika svojevremeno je bio jedan od najmodernijih stadiona u Hrvatskoj. Na njemu su utakmice znali gubiti hrvatski velikani Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek.

15 godina bez prvoligaškog nogometa u Velikoj

Na ovaj stadion stane oko osam tisuća gledatelja. Gradio se od 1997. do 2001. godine. Prema dostupnim informacijama, u vlasništvu je Općine Velika, a najveći trenutak na stadionu je spomenuta utakmica protiv Schalkea u listopadu 2002., koja je završila bez pogodaka.

Stadion u Velikoj bio je domaćin nekoliko nogometnih utakmica u sezoni 2008./2009. jer se tada novopromovirani domaći teren Croatia Sesveta, Stadion ŠRC Sesvete, smatralo neprikladnim za prvoligaški nogomet. Kamen je u SHNL-u igrao od 2001. do 2007. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.