"Prokletstvo igrača koji su odbili BiH": Bosanci se naslađuju Halilovićevom katastrofom

Foto: Hina, Index

ALEN HALILOVIĆ proživljava pravu katastrofu u HSV-u gdje je u posljednje vrijeme čak češće na tribinama nego na terenu ili klupi.
 
Njegov status u najlošijoj momčadi Bundeslige bio je inspiracija novinaru iz Bosne i Hercegovine za tekst o igračima koji su odbili reprezentaciju te zemlje pa na kraju zažalili.
 
"Alen Halilović je važio za wonderkida u vrijeme dok je nastupao za Dinamo iz Zagreba nakon čega je prešao u Barcelonu, te odlučio nastupati za reprezentaciju Hrvatske, a ne BiH gdje mu je svojevremeno igrao i otac Sejad. Sve se činilo kao bajka, ali se to poslije pretvorilo u noćnu moru budući da Halilović trenutno ima velikih problema u HSV-u, a sve dalje i dalje je od reprezentacije Hrvatske", pišu Sportske.ba.
 
Halilović je za Hrvatsku debitirao još prije tri i pol godine, ali je do danas odigrao samo devet utakmica i propustio i Svjetsko i Europsko prvenstvo. Posljednji put u službenoj utakmici za reprezentaciju igrao je još prije godinu i pol.
 
Na popisu je i hrvatski nogometaš Tonći Kukoč, koji je javno ismijao poziv izbornika Bosne i Hercegovine Mehmeda Baždarevića na okupljanje.
 
 
 
"Prošle godine je bio kandidat da popuni mjesto u defenzivi naše reprezentacije, ali je poručio da u BiH može doći samo da bi naučio bekove kako se igra nogomet. Danas je bez kluba."
 
Novinar smatra i da su pogriješili Haris Vučkić koji je umjesto BiH izabrao Sloveniju, Muamer Tanković (Švedska), Denni Avdić (Švedska), Eldin Jakupović (Švicarska), Denni Salanović (Lihtenštajn), Nemanja Gudelj (Srbija)...
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.