Pukštas: Tata mi je obećao 100 dolara za gol škaricama, sad se izvlači

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

ROKAS PUKŠTAS, mladi američki veznjak Hajduka, ponovno je na sebe skrenuo pažnju nakon što je prošli tjedan Varaždinu zabio dva gola u Hajdukovoj pobjedi 4:1. Posebno atraktivan bio je gol za 3:1 koji je 18-godišnji veznjak zabio udarcem preko glave. Unatoč dva postignuta gola, svojom igrom nije bio posebno zadovoljan.

"Definitivno nešto što ću pamtiti, ali, da budem iskren, nisam bio sretan kako sam odigrao s loptom, imao sam osjećaj da sam mogao puno bolje. Ali sretan sam što sam se našao u šansama koje su mi priredili suigrači i da sam ih iskoristio", priznao je u razgovoru za Novu TV. 

Sto dolara za škarice

Potom je otkrio anegdotu iz djetinjstva. Vezana je za njegovog oca, bivšeg maratonca, koji je 2004. predstavljao Litvu na Olimpijskim igrama u Ateni.

"Otac i ja razgovarali smo o tome prije, dok sam bio dijete, da će mi, ako zabijem gol škaricama u utakmici, dati 100 dolara. Tako da smo se šalili o tome nakon susreta i on me zafrkavao da se ovaj gol ne računa jer su to bile poluškarice", rekao je i otkrio koliko poštuje oca:

"Ja sam se rodio dok se trčao maraton u Ateni. Postojala je dvojba. Otac je mogao izabrati hoće li ostati na mom porodu ili otići na Olimpijske igre. I on je uistinu htio ostati na porodu, ali moja majka mu je naredila da ide. Puno mi znači vidjeti što je bio spreman žrtvovati zbog mene."

Otkrio cilj s Hajdukom

Otkrio je i svoje želje koje veže za Hajdukov dres.

"Definitivno osvajanje naslova i igranje u Ligi prvaka. Liga prvaka na Poljudu zvuči sjajno, tako da je to cilj. Ja sam tu da ostanem i to ostvarim", poručio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.