Evo koliko je Rakić zaradio za meč karijere. Fanovi pišu da je to premalo

Foto: Profimedia

SRPSKI borac Aleksandar Rakić nije uspio izboriti pobjedu u najvažnijem meču karijere, izgubivši jednoglasnom odlukom sudaca od Dagestanca Magomeda Ankalaeva na UFC 308 priredbi. Sva tri suca su meč bodovala u korist borca koji se bori pod ruskom zastavom s 2:1 u rundama. Da je pobijedio, Rakić bi se vrlo vjerojatno borio za pojas. Ovako je čast da izazove Alexa Perreiru pripala Ankalaevu.

Kao i nakon svakog eventa, predsjednik UFC-a Dana White je objavio kome je dodijelio bonuse pa su tako Sharabutdin Magomedov, Khamzat Chimaev i Ilia Topuria (koji je protiv Maxa Hollowaya obranio naslov u perolakoj kategoriji) dobili po 50 tisuća eura. Insajderske borilačke stranice su objavile i koliko je ukupno zaradio svaki od boraca.

Rakić zaradio 156 tisuća dolara

Rakić je prema tim izvorima zaradio 156 tisuća dolara - 150 tisuća za sam nastup i šest tisuća dolara na temelju sponzorskih stavki. S obzirom na to da se od toga moraju odbiti porezi, kao i trošak trening-kampa, još jednom je pokrenuta rasprava jesu li borci UFC-a debelo potplaćeni s obzirom na trud i rizik koji ulažu prilikom svakog ulaska u kavez. Da je to premalo novca, misli većina fanova na društvenim mrežama.

Svaki od boraca ima u ugovoru stavku koliko dobiva za nastup, a koliko za pobjedu. Kada je riječ o velikim pay-per-view eventima poput ovog, borci iz borbi za pojas i glavne borbe večeri dijele zaradu od PPV-a ovisno o svojoj popularnosti i statusu. Najslabije plaćeni borci na eventu, oni koji se bore među prvima, zarađuju oko 20 tisuća dolara.

Zarade za tri glavne borbe večeri na priredbi UFC 308

Ilia Topuria 2.4 milijuna dolara

Max Holloway 2.4 milijuna dolara

Robert Whittaker 770 tisuća dolara

Khamzat Chimaev 506 tisuća dolara

Magomed Ankalaev 200 tisuća dolara

Aleksandar Rakić 150 tisuća dolara

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.