Regija: Impresivna Hrvatska je održala lekciju Portugalu

Foto: EPA

HRVATSKA je u Lisabonu pobijedila Portugal 2:1 u generalci uoči Europskog prvenstva. Bio je ovo osmi susret Hrvatske i Portugala, a hrvatska reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu. Luka Modrić zabio je iz kaznenog udarca u osmoj minuti, Diogo Jota je izjednačio u 48., a Ante Budimir je u 56. minuti donio pobjedu Dalićevoj reprezentaciji.

Pobjedu Hrvatske ispratili su i mediji iz susjednih zemalja. Srpski B92 piše "Hrvatska održala čas Portugalu - ovacije za Modrića", a u tekstu stoji kako je momčad Zlatka Dalića na impresivan način okončala pripremni period u kojem je upisala dvije pobjede. Sportal je izašao s naslovom: "Povijesna pobjeda Hrvata u generalci pred Euro. Vatreni prvi put srušili Portugalce, i to u Lisabonu."

Velike pohvale Hrvatskoj

SportSport.ba piše: "Hrvatska izgleda opasno i sigurno. Pao je Portugal, bolja najava za Euro nije mogla", a Klix.ba dodaje: "Hrvatska savladala Portugal u Lisabonu i istaknula najviše ambicije pred Euro." U tekstu još stoji: "Obje selekcije imaju najviše ambicije u Njemačkoj, a to su dokazale i večerašnjom predstavom u Lisabonu."

Hrvatska Europsko prvenstvo otvara 15. lipnja protiv Španjolske u Berlinu. U skupini su još Albanija i Italija. Portugal turnir otvara 18. lipnja protiv Češke, a u skupini su još Turska i Gruzija. Portugalci će i 11. lipnja odigrati prijateljsku utakmicu protiv Irske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.