Rijekin protivnik ne može organizirati kup-utakmicu. Dogovoreno je mjesto odigravanja

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

RIJEKA i Neretvanac iz Opuzena trebali su danas igrati utakmicu u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu. Susret je odgođen jer stadion Neretvanca nije mogao ispuniti minimalne sigurnosne uvjete. Kako bi se utakmica stigla organizirati, pomaknuta je za tjedan dana kasnije, a sad je odlučeno i gdje će se igrati.

Ova utakmica šesnaestine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa igrat će se na stadionu HNK Rijeka u srijedu 18. rujna s početkom u 18.30, potvrdila je Rijeka. "Natjecateljska komisija i Povjerenstvo za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa donijeli su ovakvu odluku", javio je prvoligaš.

Nedostaci na stadionu Neretvanca razlog za promjenu

"NK Neretvanac i HNK Rijeka dostavili su 04.09.2024. g. zamolbu Povjerenstvu za natjecanje HNK da se utakmica 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa Neretvanac-Rijeka zakazana za srijedu 18.09.2024.g., umjesto u Opuzenu odigra u Rijeci.

Razlog za promjenu mjesta odigravanja utakmice je činjenica da je nakon objave parova 1/16 završnice HNK-a i saznanja da u Opuzen dolazi momčad HNK Rijeka održan sastanak rukovodstva NK Neretvanac sa predstavnicima Grada Opuzena te predstavnicima nadležne policijske postaje te su utvrđeni nedostaci na stadionu koje treba ispraviti kako bi se utakmica mogla odigrati prema sigurnosnim standardima budući da se očekuje dolazak većeg broja gledatelja kao i veći broj gostujućih navijača.

Kako je od strane predstavnika grada Opuzena i kluba konstatirano da nije moguće u roku do odigravanja utakmice otkloniti sve nedostatke na stadionu, PU Opuzen izvijestila je Upravu za javni red i sigurnost MUP-a RH da zbog sigurnosnih razloga nije moguće utakmicu odigrati u Opuzenu.

Rijeka se obvezala preuzeti organizaciju

Voditelj Odjela sigurnosti HNS-a g. Jurica Jurjević dana 06.09.2024. g zatražio je od MUP-a RH potvrdu ovih saznanja te je dana 09.09.2024. dostavljeno očitovanje Uprave za javni red i sigurnost MUP-a RH u kojoj se navodi da Stadion Podvornica u Opuzenu 'ne zadovoljava kriterije Pravilnika HNS-a o sigurnosti na nogometnim utakmicama u pogledu Stadionske infrastrukture i mjera tehničke zaštite (tribine, pristup tribinama, zaštitne ograde, razdvajanje navijača) zbog čega smo mišljenja da bi promjena domaćinstva i odigravanje utakmice na Rujevici doprinijelo sigurnosti odigravanja ove utakmice'.

Na dodatni zahtjev Povjerenstva za natjecanje HNK za očitovanjem, NK Neretvanac je dana 11.09.2024. g. pismeno potvrdio da nije u mogućnosti organizirati utakmicu u Opuzenu. HNK Rijeka pismeno je prihvatio da se utakmica odigra na Stadionu HNK Rijeka i obvezao se preuzeti organizaciju utakmice u ime NK Neretvanac.

Povjerenstvo za natjecanje HNK-a s obzirom na dostavljenu dokumentaciju te u konzultaciji s rukovodstvom HNS-a, donijelo je odluku kao u izreci", navodi se u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.