RMC: Tudor je okrenuo Marseille naglavačke

Foto: EPA

MARSEILLE i PSG od 20:45 igraju derbi 25. kola francuskog prvenstva. Aktualni prvak PSG trenutno je prvi s 57 bodova, a Marseille Igora Tudora ima pet manje na drugom mjestu. Treći su Monaco i Lens, koji su skupili 50 bodova. Tudorova bi se momčad u slučaju pobjede posve uključila u borbu za naslov prvaka.

Francuzi hvale Tudora

Uoči utakmice francuski RMC Sport nahvalio je rad hrvatskog trenera. "Tudor će zauvijek ostati upamćen kao prvi Marseilleov trener kojem je Velodrome zviždao čak i prije nego što je poveo službenu utakmicu. Ipak, Tudor je okrenuo cijeli Marseille naglavačke", pišu Francuzi pa nastavljaju citatima jednog klupskog insidera:

"Njegov imidž strogog trenera brzo je ustupio mjesto bitnijim stvarima: Tudor je ultrasposoban trener s jasnom filozofijom, koja se sastoji od napadačkog nogometa s jakim intenzitetom.

Tudor je također trener koji preuzima odgovornost i želi muškarce koji drže do intenziteta koji on zahtijeva. O ovom ritmu se ne može pregovarati. Kritizirali su ga jer je ostavio Dimitrija Payeta na klupi, no navijači su kasnije shvatili Tudorov stil. Kad to jednom shvatiš, ne možeš imati problem s njim.

U siječnju su čelnici Marseillea pozvali predstavnike udruga navijača u klub. Tudor je potom sjeo u prvi red dvorane leđima okrenut publici. Netko od navijača mu je viknuo da se okrene, a Tudor je pristojno i pun poštovanja odvojio vremena da upozna navijača.

"Ponekad spava u klubu"

Kod Tudora postoji vrijeme za rad, ali i za trenutke druženja i opuštanja. S druge strane, nemojte ga tražiti u šetnji gradom. Tudor rijetko izlazi, i to samo na pokoji obrok u restoranu sa svojim pomoćnicima. Ponekad spava u klupskom kampu. On živi za nogomet, on je tu za Marseille, nije došao kao turist.

Tudor je šef koji impresionira ili zastrašuje zaposlenike kluba svojom karizmom i dubokim glasom. Trener kojeg su se dugo bojali članovi stožera i igrači. Sa svojim igračima ima čvršći odnos nego što mislite", zaključuje se u tekstu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.