SAD pobijedile Hrvatsku golom u posljednjoj sekundi

U PRVOJ utakmici vaterpolskog turnira na Olimpijskim igrama Hrvatska vrsta poražena je od SAD-a sa 7:6. Odlučujući gol postigao je Azevedo u posljednjoj sekundi.

Iako je na trenutke igra naše reprezentacije bila zadovoljavajuća, izbornik Roje će trebati unijeti mnoge promjene ukoliko će htjeti ostvariti značajniji rezultat u drugom kolu protiv Mađara.

Prvu priliku na današnjoj utakmici imali su hrvatski reprezentativci, a o njoj će se vjerojatno još puno raspravljati. 

Igralo se nešto dulje od tri minute, pucao je Dudo Šimenc, a lopta se od prečke odbila na zamišljenu gol-crtu. Naši igrači su smatrali da je gol, ali suci su dosudili loptu za SAD.

Najbolju priliku u prvoj četvrtini naši igrači imali su krajem prve četvrtine kada je Vranješ loptu dodao usamljenom Hiniću, ali njegov udarac s oko 3 metra obranio je vratar SAD-a Brooks.

Već početkom druge, vidjeli smo ponovljenu snimku kraja prve četvrtine. Hinić se našao sam oči u oči s Brooksom, ali vratar SAD-a je ponovno pokazao svoje izvrsne reflekse.

Nakon tri minute igre u drugoj četvrtini Vjeko Kobeščak je pogodio prečku, da bi već u idućem napadu SAD s igračem više došao u vodstvo. Nepokriveni Bailey je snažno pucao sa 7-8 metara i pogodio.

U posljednjim trenucima druge četvrtine SAD je vršio veliki pritisak na hrvatski gol. Amerikanci su tri puta imali igrača više, a dva puta su ga i iskoristili. Strijelci su bili Smith i Powers.

Nakon minute igre u trećoj četvrtini Štritof se našao u odličnoj prilici. Nažalost, pogodio je vratnicu.

Sredinom treće četvrtine bio je dosuđen četverac za Hrvatsku. Iskoristio ga je Elvis Fatović čime je postao prvi hrvatski strijelac na Olimpijskim igrama.

Nažalost, niti minutu kasnije Amerikanci su ponovno iskoristili igrača više. Hinić je bio isključen, a Azevedo je pospremio loptu u Vićanovu mrežu za 4:1.

Minutu i pol prije kraja treće četvrtine Ratko Štritof je iskoristio igrača više. Odličnim udarcem s vanjske pozicije pogodio je za 4:2. Ovo je bio prvi gol naših reprezentativaca iz igre.

Niti minutu nakon početka posljednje četvrtine SAD je poveo s 5:2. Smith je snažno pucao, lopta se odbila od Vranješa, prevarila je Vićana te je završila u mreži.

Već u idućem napadu Hrvatska je s igračem više smanjila rezultat. Ratko Štritof je sjajnim udarcem pogodio Brooksovu mrežu za 5:3.

Nisu prošle niti dvije minute, a naši reprezentativci su opet iskoristili igrača više. Štritof je dodao Samiru Baraću koji je iz mrtvog kuta pronašao put do mreže te je našu reprezentaciju doveo na gol zaostatka.

Već u idućem napadu ponovno je dva razlike za SAD. Azevedo je sjajnim udarcem sa 9 metara pronašao put do Vićanove mreže.

90-ak sekundi prije kraja utakmice Štritof je iz kontre s oko devet metara pogodio za 6:5 te je završnicu utakmice učinio zanimljivom.

26 sekundi prije kraja Hrvatska je izjednačila rezultat. Nikola Franković, koji je u igru ušao umjesto Šimenca, sjajno je tukao te je pogodio gol američke reprezentacije.

U posljednjem napadu Amerikanci su imali igrača više kojega su znali iskoristiti. Sa zvukom sirene odlično se snašao Azevedo koji je loptu pospremio u Vićanovu mrežu za pobjedu SAD-a 7:6.

Najbolji strijelci na utakmici bili su kapetan Hrvatske Ratko Štritof i Tony Azevedo s tri postignuta pogotka.

Utakmicu su sudili Nizozemac Bookelman i Turčin Tulga.

Hrvatska - SAD 6:7
(0:0, 0:3, 2:1, 4:3)

Isključenja
Hrvatska: 10 (4)
SAD: 10 (6)

Skupina A:
Rusija - Kazahstan 5:2 (0:0, 1:0, 2:1, 2:1)
Mađarska - SiCG 6:4 (0:1, 3:2, 0:1, 3:0)
HRVATSKA - SAD 6:7 (0:0, 0:3, 2:1, 4:3)

Ljestvica: 


Skupina B:
Australija - Egipat 14:3 (3:1, 5:0, 4:1, 2:1)
Španjolska - Italija 5:4 (2:1, 3:1, 0:0, 0:2)
Njemačka - Grčka 5:4 (2:2, 0:1, 2:1, 1:0)

Ljestvica: 

Vedran Prga

(Izvor fotografije: FaH)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.