Šarić poražena u 1. kolu

HRVATSKA taekwondašica Sandra Šarić završila je svoj nastup na Olimpijskim igrama porazom u 1. kolu kategorije do 67 kilograma od Norvežanke Nine Solheim sa 5:2.

Dvadesetogodišnja Senjanka nije se snašla u borbi sa pet godina starijom Norvežankom, zapravo Južnokoreankom koja je u djetinjstvu posvojena od norveške obitelji. Kako je Solheim u 2. kolu sudačkim prekidom izgubila od aktualne svjetske prvakinje Kineskinje Luo Wei, Šarić je izgubila nadu da bi je Norvežanka plasmanom u finale povukla u repesaž, koji bi donio i borbu za broncu.

Šarić je izgubila sve tri runde sa bodom razlike, a odlučni trenutak zbio se u trećoj rundi, kada je Norvežanki priznat udarac za dva boda, koji je završio na ramenu hrvatske taekwondašice, što se ne boduje.

"Ždrijeb je bio katastrofalan, ali se ne želim na to izvlačiti. Jako sam ljuta na sebe jer nisam napadala, nisam bila agresivna, radila sam bez promjene ritma. Inače nisam od onih koji imaju tremu, ne znam što se dogodilo. Ne želim se ni izvlačiti na sudačku odluku kojom su Norvežanki dodijelili dva boda iako me pogodila u rame, a ne u prsa. Ovo su mi prve Igre, imam 20 godina i znam da ću nastupiti barem na još dvije, a tada ću imati daleko više iskustva. Ovako, sada poslije borbe znam što sam trebala napraviti", kazala je Šarić, srebrna sa Svjetskog prvenstva u Garmischu 2003.

"Sandra je jako loše otvorila borbu, nije se u početku snašla. Bila je stegnuta, previše je željela pobjedu, a nije se koncentrirala na samu borbu. Bez agresivnosti se teško može pobijediti na ovako velikom natjecanju, Nina je danas pokazala kako se to radi. Sandra je trebala više otvarati borbu. Ne kažem da je to odlučilo, no nakon napada Norvežanke sa udarcem u rame dali su joj nezaslužena dva boda. Sada čekamo nastup Nataše Vezmar i nadamo se boljem rezultatu od današnjega", kazao je izbornik Ivica Klaić.

Nataša Vezmar će u kategoriji preko 67 kilograma nastupiti sutra, slobodna je u 1. kolu, a u drugom će boriti sa Jordankom ili Nigerijkom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.