Shawn-D Thompson i Jasmine Moore pobijedili u skoku u dalj na Trgu bana Jelačića

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

JAMAJČANIN Shawn-D Thompson i Amerikanka Jasmine Moore pobjednici su natjecanja u skoku u dalj održanom na Trgu bana Jelačića, kojim je započelo 74. izdanje međunarodnog atletskog mitinga u Zagrebu. Thompson je slavio skokom od 7.99 metara, istu je daljinu ostvario i drugoplasirani Uzbekistanac Anvar Anvarov, a kako su obojica imala identičan i drugi najbolji skok o pobjedniku je odlučivala treća dužina i Thompson bio uspješniji za osam centimetara.

Treće mjesto osvojio je novi svjetski juniorski prvak Roko Farkaš s rezultatom od 7.90 metara. Mladi atletičar iz Nedelišća u Zagrebu je skočio 25 centimetara kraće nego nedavno u Limi kada je stigao do zlata.

Filip Pravdica, hrvatski rekorder i peti s nedavnih Olimpijskih igara u Parizu te pobjednik lanjskog natjecanja na Trgu, zauzeo je  peto mjesto sa 7.79 metara, dok je treći hrvatski predstavnik Marko Čeko bio šesti sa 7.77 metara.

Moore opravdala status favoritkinje

Moore, brončana s Olimpijskih igara u Parizu, opravdala je status favoritkinje te je slavila sa 6.71 metara. Drugo  mjesto zauzela je Rumunjka Alina Rotaru-Kottmann sa 6.56 metara, a treće Japanka Sumire Hata sa 6.46 metara. 

Na Trgu je nastupila i svjetska juniorska prvakinja u sedmoboju, Varaždinka Jana Koščak, koja je u svojih pet ispravnih skokova bila vrlo konstantna - dva puta je doskočila na 6 metara, a najslabiji skok bio joj je 5.89 metara, što je bilo dovoljno za osmo mjesto.  

U subotu će se pored fontana održati 10. Memorijal Ivana Ivančića za bacače kugle, dok će se središnji dio mitinga održati u nedjelju na stadionu Mladosti uz Savu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.