Sigur o odabiru Kanade ispred Hrvatske: Htio sam i morao donijeti tu odluku

Foto: Alex Nicodim/PIXSELL

NIKO SIGUR (20) nedavno je odlučio da neće nastupati za hrvatsku A reprezentaciju, već će u budućnosti nositi nogometni dres rodne Kanade. Izbornik Zlatko Dalić nije ga pozvao na okupljanje Hrvatske, ali je dobio poziv izbornika Jesseja Marscha za iduće okupljanje kanadske reprezentacije i odabrao zemlju u kojoj se rodio.

Bočni igrač, koji igra i na poziciji srednjeg veznog, debi u kanadskom dresu mogao bi upisati u prijateljskom susretu sa Sjedinjenim Američkim Državama, koji će se po našem vremenu igrati u noći sa subote na nedjelju. Sigur je uoči tog susreta dao kratak intervju za TSN. Rekao je da se jako veselio što će upoznati članove reprezentacije nakon što je dobio Marschov poziv. 

"Naravno da je odluka bila teška, ja sam Hrvat i Kanađanin"

Pitali su ga je li mu bilo teško donijeti odluku o nastupanju za Kanadu. "Naravno da je odluka bila teška, ja sam Hrvat i Kanađanin. Igram u Hrvatskoj i igrao za sam njezinu U-21 reprezentaciju. Bilo je to daleko od lake odluke, ali htio sam i morao donijeti tu odluku, bilo je pravo vrijeme za nju.

Sretan sam što me izbornik prihvatio. Uzbuđen sam zbog projekta i veselim se budućnosti", rekao je Sigur i otkrio da je u sklopu inicijacije u reprezentaciju Kanade morao pjevati pjesmu Say My Name grupe Destiny's Child.

"Svi mi imamo drugačije pozadine, ali dijelimo zajedničku stvar, a to je da smo radišni Kanađani. Naše obitelji imale su teške prošlosti, a svi smo u Kanadu došli za boljim životom. To za mene znači biti Kanađanin", dodao je Sigur.

Sigur ima 50 nastupa za Hajduk

Hajdukov nogometaš predstavljao je Hrvatsku na Europskom U-21 prvenstvu. Rođen prije 20 godina u Burnabyju, Sigur je veći dio svog mladog života proveo u rodnoj zemlji, a to je imalo i velik utjecaj na odluku hoće li čekati poziv izbornika hrvatske reprezentacije ili se staviti na raspolaganje Kanadi. Podsjetimo, Dalić mu je dao pretpoziv za nedavno Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Sigur je igrao za Vancouver Whitecaps i Vaughan Azzurri u Kanadi te slovensko Radomlje, Hajdukov klub partner. U splitski klub došao je 2022. i dosad je za njegovu prvu momčad upisao 50 nastupa, jedan pogodak i jednu asistenciju. Ugovor mu vrijedi do 2028., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na četiri milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.