Smrtno bolesni Koch s Dinamovim šalom i kapom u svojoj posljednjoj utakmici

Foto: Marc John/PIXSELL

GEORG KOCH, bivši golman Dinama, nedavno je objavio da ima rak gušterače u terminalnoj fazi i da mu nije ostalo mnogo vremena. Dinamo je u ime kluba na njegov oproštaj poslao umirovljenog vratara Ivana Kelavu, koji mu je poklonio dres na kojem piše "Koch mit uns", što znači "Koch s nama". Jučer je Koch imao oproštajnu utakmicu.

"Bolest je neizlječiva, umrijet ću. Liječnici su mi prije godinu dana rekli da imam šest mjeseci života, ali još sam tu. Volio bih pogledati još po jednu utakmicu svakog kluba u kojem sam igrao", rekao je Koch u emotivnom razgovoru prije nekoliko mjeseci.

Zadnje uživanje u nogometu  

Bilo je to u svibnju, a sad, pet mjeseci kasnije, organizirao je humanitarni meč. U subotu od 15 sati bivši golman Kaiserslauterna, Energie Cottbusa, Duisburga, Arminije Bielefeld, Fortune Düsseldorf, koji je branio na 213 utakmica Bundeslige, želio je uživati u nogometu zadnji put, kako je rekao. Skupilo se oko 1500 ljudi.

Foto: Marc John/PIXSELL

To su mu omogućili igrači njegovog matičnog Marienfelda i legende Fortune Düsseldorf. Sav iznos od ulaznica Koch je odlučio uplatiti zakladi Sveti Augustin, koja skrbi o djeci koja boluju od raka. Na utakmici je snimljen s Dinamovom kapom na glavi te ogrnut Dinamovim šalom.

Voljeli su ga Dinamovi navijači

Koch je u Dinamo došao u ljeto 2007. kao slobodan igrač, nakon što je raskinuo ugovor s Duisburgom. Za Dinamo je odigrao 39 utakmica i osvojio naslov prvaka i Kup, a na kraju sezone napustio je Maksimir, nakon što se vratio Tomislav Butina. Bio je u momčadi koja je u listopadu 2007. izborila nezaboravnu pobjedu nad Ajaxom u Amsterdamu 3:2. 

Iako je na Maksimiru bio samo jednu sezonu, Nijemac se jako brzo Dinamovim navijačima uvukao pod kožu. Imao je i atipičan stil branjenja, a osvojio ih je neobičnim izjavama. Najpoznatija je bila sigurno ova:

"Volim ovaj Maksimir. Kada uđete na stadion, ovdje miriše na nogomet. U WC-u je miris znoja, dima i urina bezbroj generacija koje su gradile klub", rekao je dok je bio član Dinama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.