Utučeni komentator nakratko prekinuo prijenos utakmice Hrvatske i Škotske

Foto: Matija Habljak/PIXSELL, EPA

HRVATSKA je u jučerašnjoj utakmici na stadionu u Maksimiru svladala Škotsku 2:1. Susret je odigran u sklopu 3. kola Lige nacija, a Hrvatska ga je u svoju korist riješila preokretom, golovima koje su postigli Igor Matanović (36. minuta) i Andrej Kramarić (70.).

Tijekom prvog poluvremena susreta do komentatora utakmice Michaela Stewarta došla je informacija o smrti bivšeg škotskog premijera i jednog od najistaknutijih političara u kampanji za neovisnost Škotske Alexa Salmonda. Stewart, i sam simpatizer stranke SNP, čiji je Salmond bio lider u dva navrata, te zagovornik škotske neovisnosti, rekao je da se susreo sa Salmondom prošlog tjedna te da ga je pogodila vijest o njegovoj smrti u blizini Ohrida, gdje je prisustvovao međunarodnoj konferenciji.

Komentator: Pitam se je li bio na putu u Zagreb

"Užasna vijest. Bio je div u političkom svijetu. Pitam se, sad kad sam vidio vijest da je ranije tijekom dana održao govor u Makedoniji, je li bio na putu u Zagreb kako bi se priključio navijačima, što je uobičajeno radio", rekao je komentator i dodao:

"Jedan sablastan statistički podatak. Jedini premijer Škotske koji je dosad bio preminuo je Donald Dewar. Bilo je to 11. listopada 2000. godine, tijekom utakmice Škotske. I tad je igrala protiv Hrvatske, bilo je 1:1."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.